• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN MEVLİT OKUTTU

Çivril’in Yamanlar Mahallesinde yaşayan Rıfat Şahan (64) Çanakkale Şehitleri için mevlit okuttu.
20 Haziran 2014 Cuma günü Yamanlar Mahallesinde yapılan mevlüde Çivril Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Yazıcı, Ak Partili Çivril Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yazıcı; Çanakkale’nin ülkemiz adına ne kadar önemli bir yerleşim yeri olduğunun altını çizerek “bu savaşta binlerce vatan evladı şehit olmuştur. Böyle bir mevlüdü tertip eden Rifat Şahan kardeşimize teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
Şahan bu mevlüdü her sene ziyaretine Çanakkale’ye gittiği, kefensiz yatan, ismini aldığı, dedesinin ve onun silah arkadaşlarının ruhuna okuttuğunu belirterek, “o dönemde köyümüzden dedem de dahil olmak üzere Çanakkale’ye 25 kişi gitti. Hiçbiri geriye dönmedi. Ben de hemen hemen her sene böyle bir mevlüt yapıyorum. Ayrıca her sene Çanakkale’ye dedemi ve tüm şehitlerimizi ziyarete gidiyorum. Böyle vatan için kendilerini feda eden bir neslin torunu olduğum için de gurur duyuyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şaad olsun” dedi.
Rıfat Şahan yağışlardan dolayı mevlüdü bu tarihe ertelemek zorunda kaldığını belirterek, “inşallah önümüzdeki sene hava şartları uygun olur da mart ayında bir mevlüt okutma fırsatı buluruz” dedi.



672 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası