• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

YAZ KURAN KURSLARI BAŞLIYOR

Bu yıl "Camiye Ko-şalım Kur’an’la Buluşalım" sloganıyla gerçekleştirilecek olan 2014 Yaz Kuran Kursları, Türkiye genelinde olduğu gibi Çivril’de de 23 Haziran'da başlayacak.

Pazartesi Günü Rasime Ana Kameroğlu Cami'nde kursların açılışının yapılacağını belirten İlçe Müftüsü Himmet Metin, "İlkokul birinci sınıftan başlayıp, yaş sınırı olmaksızın tüm çocuklarımız bu kurslarımıza gelebilirler" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşecek Yaz Kur’an Kurslarının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en önemli hizmetlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen Metin, "Okullarımızda seçmeli de olsa Kur'an-ı Kerim Siyer-i Nebi dersleri verilmekte fakat bu çocuklarımıza dini bilgi açısından yetersiz gelmekte. Bu nedenle yazın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görev kapsamı içerisinde halkımıza dini bilgileri de öğretmek olduğu için, bilgi de çocuk yaşta öğrenildiğinden biz çocuklarımıza yaş sınırı olmaksızın yaz tatillerinde bir buçuk aylık süre içerisinde temel dini bilgileri öğretme gayreti içerisinde oluyoruz. Bu kapsamda Yaz Kur'an Kursları kayıtlarımız 16 Haziran'da başladı. 23 Haziran Pazartesi günü de kurslarımız başlayacak" diye konuştu.

Çivril merkez ve mahallelerinde tüm camilerde Yaz Kur'an Kurslarının devam edeceğini ifade eden Himmet Metin, "Kurslarımızda çocuklarımıza asgari seviyede dini bilgilerini ve yapabiliyorlarsa Kur'an-ı Kerim'in Arapçasını okuma becerisini veriyoruz. Namaz kılmak, abdest almak, temel dini bilgiler, İslamın şartları, imanın şartları gibi bilgiler verildikten sonra bu çocuklarımıza cami sevgisi, Allah sevgisi, Peygamber sevgisi aşılama gayreti içerisinde oluyoruz" dedi.

İlçe Müftüsü Himmet Metin, tüm çocukları kurslara katılmaya çağırdı.



741 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası