• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Binlerce Ölü Tavuğu Dereye Döktüler

Çivril’in Akçaköy Mahallesi yakınındaki kurutma kanalına binlerce ölü tavuk atılması yetkilileri alarma geçirdi.
Edinilen bilgiye göre, kimliği meçhul kişiler tarafından Akçaköy Mahallesi Mevkisinde bulunan kurutma kanalına yaklaşık 1500 ölü tavuk atıldı. Öğle saatlerinde sulama kanalları ve kurutma derelerini kontrol etmek için bölgeye giden sulama birliği görevlileri dereye atılmış tavuk ölülerini görünce İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne haber verdiler.
Olay yerine giden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Veterinerleri ve Çivril Belediyesi Zabıta Ekipleri bölgede bulunan tavuk çitliklerini kontrol ederek bilgi topladılar. Ekipler yaptıkları inceleme sonucunda tavukların kim ya da kimler tarafından dereye döktüğünü tespit edemedi. Kötü görünümünün yanı sıra etrafa yaydığı kötü kokularla da vatandaşları rahatsız eden tavuk leşleri, sağlığı da tehdit ediyor. Akçaköy sakinleri, tavuk leşlerinin saldığı kokunun kilometrelerce mesafeden dahi alındığını ifade ederek, bu durumdan duydukları rahatsızlığı ve endişeyi dile getirdi. Konu, Çivril ilçe Gıda Tarım ve hayvancılık Müdürlüğü tarafından incelemeye alınırken, ölüm sebebinin anlaşılması için tavuk ölülerinden numuneler alındığı öğrenildi.
Kurutma deresinde yaklaşık 1500 ölü tavuk olduğunu tespit eden ekiplerin ölü tavukları dereden çıkartarak açılan çukura gömdüğü İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından da, tavuk ölülerini dere yatağına atanların bulunması için soruşturma başlatıldığı belirtildi.



845 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası