• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

21. YY.’da Çivril’in Robinson’u

Çivril’in İmrallı Mahallesinde yaşayan 66 yaşındaki İsmail Şafak 15 yıldır teknolojiden uzak dağlık alanda tek odalı 2,5 m2 oturma alanı olan barakada yaşıyor.
Çivril’in İmrallı Mahallesi Çukurca Mevkiinde 15 yıldır teknolojiden uzak, kendi yetiştirdiği sebze ve meyvelerle yaşayan Gökgöz lakaplı İsmail Şafak zaman zaman odun toplayıp, sırtında taşıyarak civar köylerde satıyor.
2 sene Avusturya’nın Viyana kentinde yaşadığını belirten Şafak, Avrupanın çeşitli şehirlerinde çalıştığını, daha sonra Türkiye’ye döndüğünde ise İstanbul, İzmir ve Adana’da da çalıştığını belirterek, gürültü ve stresten uzak bir hayat sürmek için böyle bir yerde yaşadığının altını çizdi. İsmail Şafak “sessiz, sakin bir ortamda, şehir gürültüsünden uzak yaşamaya alıştım. Onca şehri dolaştıktan sonra bana en güzel gelen yer burası oldu. Böyle yaşamak çok güzel. Yaz kış demeden 12 ay burada yaşarım. Domatesimi, biberimi, soğanımı kendim yetiştiriyorum. Odun ateşinde yemeklerimi yapıyorum. Bu sayede organik beslenmiş de oluyorum” dedi.
Köy Merkezinde Evi Var Kalmıyor
İsmail Şafak’ın köyün içinde evi olduğunu ve bu evde kalmadığını belirten Eniştesi Durmuş Korkmaz “köy halkı zaman zaman İsmail Şafak’a erzak götürüyor. Şafak sırtında taşıdığı odunları civar pazarlarda satarak elde ettiği gelirle de yağ ve tütün satın alıyor, uzun yıllar önce kardeşleri ile kavga ettiği için Çukurca Mevkiindeki arsasına taşındı. Buraya barakaya benzeyen taşlardan ve çamurdan yığma tek gözlü bir yer yaptı ve 15 yıldır burada kalıyor. Kendisine defalarca ısrar ettik, ama inadını kıramadık” dedi.
Yaşadığı yere otomobil gitmiyor
Köyden 5 Km. uzaklıktaki dağlık alanda yaşayan İsmail Şafak’ın bulunduğu yere yol gitmiyor. Belli bir noktadan sonra 1 Km.’lik yürüyüş mesafesinde olan Şafak’ın yerleşim yerine araçlar gidemiyor.
Beni Götürseler Gitmem
Yaşam alanında çok mutlu olduğunu belirten İsmail Şafak, “eğer huzur evi, bakım evi gibi imkanlar tanınsa, şehre benim için ev yapsalar kesinlikle gitmeyi düşünmem. Ben bu huzurlu ortamda yaşamaktan çok memnunum” dedi.



864 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası