• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Avrupadan Geldiler Harmandalı Öğrendiler

Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığının ortak çalışması ‘Hayat Boyu Öğrenme – Bu Dünya Bizim’ projesi kapsamında İngiltere, Almanya ve Hollanda’dan Denizli’nin Çivril ilçesine gelen 25 öğrenci ve 5 Öğretmen Çivril Gümüşlsu Şelalesini, kiraz bahçelerini ve Işıklı Gölünü gezdiler.

Öğrenciler ve öğretmenler program kapsamında Gümüşsu’da Kerime Akar Anaokulunu ziyaret ettiler. Burada Türk Kültürünü öğrenmek adına Yaprak Dolması sarmayı öğrenen yabancı öğrenci ve öğretmenlere Türk yemekleri ikram edildi. Türk yemeklerinin çok güzel olduğunun altını çizen öğrenciler, daha sonra kiraz bahçelerinde dalından kiraz toplayarak yemenin keyfine vardılar ve doğasıyla, kültürüyle Türkiye’nin eşsiz bir ülke olduğunu vurguladılar.
Alman, İngiliz ve Hollandalı 30 öğrenci ve öğretmen bir hafta süresince Çivril’in değişik bölgelerinde çalışmalar yaptılar. Türk Kültürü ve yaşamı ile ilgili değişik deneyimler yaşayan öğrenci ve öğretmenler projenin son gecesi Bayraktepe mesireliğinde kamp kurarak mangal yaptılar.
Saz ve gitar eşliğinde gönüllerince eğlenen öğrenciler damat halayı ve harmandalı oynamayı öğrenmek istediler. Bu istek üzerine İsmail Özcan İlköğretim Okulu öğretmenleri bazı figürleri öğrencilere gösterdiler.
Ertesi gün Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven’i makamında ziyaret eden grup yaptıkları proje ve çalışmalar hakkında başkan Güven’e bilgiler verdiler. Bir haftalık süreçte Çivril’de çok keyifli vakit geçirdiklerini belirten öğrenciler sağladığı imkânlar ve verdiği deste için de başkan Dr. Gürcan Güven’e teşekkür ederek hediyeler verdiler. Öğrencilerin projeleri, çalışmaları ve gözlemlerini tek tek dinleyen Başkan Güven’de öğrencilerin bu proje için Çivril’i tercih etmelerinden dolayı memnuniyetini belirterek “bu çalışma için Çivril’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. Sizleri bir hafta burada ağırlamak bizim için gurur vericiydi. Sizi sadece projelerde değil her zaman Çivril’e bekliyoruz” dedi. Günün hatırasına öğrencilere çeşitli hediyeler veren başkan Güven bir sürpriz yaparak her öğrenciye üzerinde isminin yazılı olduğu Yeşil Çivril Belediyespor Futbol kulübünün formasını da hediye etti.
Yaklaşık bir saat süren ziyaretten sonra öğrencileri Belediyenin merdivenlerine kadar uğurlayan Başkan Güven öğrencilerle hatıra fotoğrafı’da çektirdi.



727 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası