• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Çivril’de Sel Felaketi

Çivril’de Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan sağnak yağmurda 9 evi sel bastı.
İğdir Mahallesinde yaşayan Alime Durmaz’ın (52) evi yağmur sularından gelen çamur yüzünden kullanılamaz hale geldi.
Evde tek başına yaşayan Alime Durmaz’ın hayvan otlatmaya çıkması muhtemel bir can kaybını önlerken evin içine dolan su Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından temizlendi.
Suların çekilmesiyle evin içinde kalan balçık yüzünden evdeki eşyaların kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Evin ön kısmında bulunan ağılın duvarı suyun etkisiyle yıkılırken, içeride hayvanların olmaması telefi önledi.
Alime Durmaz kalacak yeri olmadığını belirterek, yetkililerin bir an evvel yardım etmesini istedi. Gerçekleşen sel felaketinde her hangi bir can kaybı yaşanmazken mahalle genelinde küçük çaplı maddi hasarların meydana geldiği gözlendi.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Tunay Yazıcı yaşanan bu olayın ardından hemen olay yerine gitti ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yazıcı felaketten zarar gören vatandaşların evlerini ziyaret ederek, CHP’li belediye meclisi üyeleri adına vatandaşları teselli ederek, hasarların tespit edilerek zararın karşılanması için yapılması gereken herşeyi yapacaklarını belirtti.
Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven yaşanan bu elim sel felaketinde zarar gören vatandaşlara yardım edileceğini belirterek, biz Çivril Belediyesi olarak mağdur olmuş bütün vatandaşlarımıza yardım elini uzatmaya hazırız. Bu sel felaketinde en büyük zararı gören Durmaz Ailesi’ne en kısa zaman içerisinde eşya yardımı yapacağız. Evde meydana gelen hasarı da elimizden geldiğince tamir edeceğiz” dedi.
Yağışlar Çiftçiyi de Vurdu
Yağışlardan dolayı Menteş, Bulgurlar, Şenköy ve Yakacık’ın bir kısmında zarar olduğunu belirten Mehmet Özkul, “geçiş noktalarındaki çiftçilerimiz zarar görmüş, mağdur olmuştur. Mağduriyetin giderilmesi adına Ziraat Bankası’ndan kredi kullanan çiftçilerimiz Denizli genelinde borçlarını erteleyebilecekler. Ancak bunun haricinde bahçelerini sigortalatmayan çiftçilerimizin mağduriyetlerini gidermek adına yapılmış bir çalışma yok” dedi.



1204 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası