• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Asistan Öğretmen Olarak Geldi Türkülere Aşık Oldu

Nevişet Kameroğlu ortaokulunda asistan öğretmen olarak görev yapan Alman Matematik ve Coğrafya öğretmeni Teresa Bönsch Türkiye’de bulunduğu iki ay içersinde Çivril’e ve Türkiye’ ye aşık olduğunu söyledi.
Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans’ın desteklediği Comenius Asistanlığı (Hayat Boyu Öğrenme) programı çerçevesinde Almanya’nın Köln şehrinden gelen Teresa Bönsch sömestr tatilinden sonra Nevişet Kameroğlu ortaokulunda seçmeli matematik ve İngilizce derslerinde asistan öğretmen olarak görev almaya başladı.
2013- 2014 Eğitim Öğretim yılı içerisinde Comenius asistanlığına ev sahipliği yapmak için başvuruda bulunan ve Denizli’de bu projeyi yürütmeye hak kazanan tek okul olan Nevişet Kameroğlu ortaokulu proje danışmanı ve okulun matematik öğretmeni ve asistan Teresa Bönsch’ın rehberliğini yapan Ergün Aksoy “Faaliyet, okulumuzun Avrupalılık boyutu kazanmasına katkı sağlamaktadır. Ev sahipliğinin sadece öğrencilerin değil, öğretmen ve diğer personelinde farklı kültür, dil ve yaşam tarzları konusunda bilgi ve farkındalık edinmesini sağlaması beklenmektedir” dedi. Proje hakkında bilgi veren Aksoy hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında yaptığımız başvuru neticesinde Denizli’de bu projeyi yapmaya hak kazanan tek okul olduk. Bu kapsamda ikinci sömestr başında Almanya’dan Matematik ve Coğrafya eğitimi alan asistan öğretmen Teresa Bönsch okulumuza gelerek göreve başladı. İki aylık süreçte benimle birlikte matematik derslerine girdi” dedi. Matematik derslerinde Teresa’nın gözlem yaptığını ve bazı derslerde de aktif olarak derse katılarak öğrencilerin yabancı dil gelişimlerine katkıda bulunduğunu belirten Aksoy “proje kapsamında asistan öğretmen gözlem yapar ve müfredata göre hareket eder. Biz burada biraz farklı bir şey yaparak hem asistan öğretmenimizi hem de öğrencilerimizi aktif eğitime dahil ettik ve bazı derslerde Teresa yabancı dilde matematik eğitimi verdi ve İki ay sonunda da öğrencilerimizde çok olumlu gelişmeler olduğunu gördük” dedi.
İki ay’dır Çivril’de bulunan Teresa Bönsch’de, Türkçe öğrenmek ve farklı eğitim sistemlerini tanımak için Türkiye'ye geldiğini söyledi. Özellikle ülkesinde Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin çok konuşulmasının Türkiye'ye olan ilgisini artırdığını belirten Bönsch “Türk insanı, arkadaş canlısı ve sıcakkanlı bu yüzden Türkiye'de hiç zorluk çekmedim, Çivril’e gelmekten çok mutluyum” dedi.
Türkiye ve Türk’leri daha yakından tanımak ve anlayabilmek için kendisine ayrılan misafirhane de kalmadığını ve ev kiralayarak toplum ile iç içe olmaya çalıştığını ifade eden Bönsch “Çivril’e geldiğim ilk günler biraz tedirgin oldum ama sonra öğrencilerim beni her gün akşam yemeğine evlerine çağırmaya başladılar. Orada aile ve komşuluk ortamını gördüm sonra hemen bir ev kiralayarak bende sizler gibi yaşamaya başladım. Şimdi evlerine gittiğim aileleri ben davet ediyorum. Bu çok güzel bir davranış” dedi.
Okulda Öğrenci ve öğretmen arkadaşlarından çok ilgi gördüğünü belirten Teresa Bönsch “burada herkes bana çok iyi davranıyor. Türkiye ve Türkler çok güzel” dedi.
Okulda öğrencilerin dinlediği müziklerden özellikle de Bağlama sesinden çok etkilendiğini belirten Teresa “Türk müzikleri çok ritmik ve hareketli. Özellikle türküler çok güzel. Türkülerde kullanılan bağlanın sesi beni kendine aşık etti ve bende bağlama derslerine katılıyorum. Almanya’ya dönmeden bağlama çalmayı öğreneceğim” dedi. Şubat Ay’ında göreve başlayan Teresa Bönsch Haziran ayında okulların kapanmasıyla ülkesine dönecek ve Almanya’da öğretmen olarak çalışmaya başlayacak.



934 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası