• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

AŞIKLAR ÖĞRENCİLER İÇİN ATIŞTI

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen aşık atışması programı kapsamında Çivril’e gelen aşıkların atışması Çivrillilere doyumsuz anlar yaşatırken, aşıkların atışması izleyenlere güzel vakit geçirtti.
Çivril Belediyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen âşık atışması büyük bir ilgiye sahne oldu. Kars, Erzurum ve Irak’tan Çivril’e gelen âşıkların atıştığı programa Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Ak parti İlçe Başkanı Zeki Aksoy, Ak Parti Çivril kadın Kolları Başkanı Zehra Sezer, İlçe Emniyet Müdürü Osman Başer, Çivril Halk Kütüphanesi Müdürü Lütfü Ulukuya ile okul müdürleri ile bazı daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
Çivril’de ilk defa gerçekleşen programda okudukları türküler ve anlattıkları hikâyeler ile dinleyenlerin beğenisini kazanan âşıklar, salonu dolduran öğrencileri coşturdu. “Geçmişinde ne sırlar saklar, Güzeller Şehri Güzel Çivril” ayağı ile başlayan atışmalar, “Âşık Zeki’yim teşekkürler haber verin gelmezse, Çivril’in çalışkan Başkanı’na merhaba, merhaba” diyerek Başkan Gürcan Güven’e selam gönderdi.
Program sonunda bir konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, belediyeciliğin sadece yol, su ve kanalizasyon çalışmalarından ibaret olmadığını belirterek, “Belediyecilik yeri geldiğinde sosyal ve kültürel etkinliklere de öncülük edebilmektir. Bu kapsamda Çivril Belediyesi olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçemizde ilkini gerçekleştirdiğimiz aşık atışmasını yaptık. Ben bugün vatandaşlarımızın güzel bir eğlenceye tanıklık ettiklerini düşünüyorum. Âşıklık saz ve sözün eğitici bilgiler vermesidir. Âşıklık demek Türk Kültürü demektir. Türküler bizim kültürümüzdür. Kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Çivril Belediyesi olarak bundan sonra elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Yaklaşık iki saat süren program sonrasında programa katılanlar aşıklar ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.



664 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası