• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

İşçiler: Baskı Yapılıyor Başkan: Şartnameyi Uyguluyorum

Yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan AK Partili Belediye Başkanı Gürcan Güven'in kendilerine baskı yaptığını, mesai saati dışında çalıştırıldıklarını, istifaya zorlandıklarını ileri süren taşeron işçiler, basın açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Gürcan Güven ise, şartnameyi uyguladığını belirtti.
Çivril Belediyesi'nde asgari ücret karşılığı çalışan taşeron işçiler, AK Partili Belediye Başkanı Gürcan Güven'in seçimlerin ardından kendilerine baskı yaparak istifaya zorladığı gerekçesiyle eylem yaptı. Çivril Belediyesi önünde aileleriyle birlikte toplanan işçiler daha önce çalıştıkları birimlerden alınarak, çöp toplama, park bahçe düzenlemesi ve sokak temizliği işlerine verildiklerini, başkanın kendilerine baskı yaparak istifaya zorladığını ileri sürdü. Taşeron firma işçilerinin eylemine CHP eski Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur’da destek verdi.
Belirli bir birimleri olmadığını ileri süren işçiler, "Her gün farklı bir birimde görevlendiriliyoruz. Mesaimiz çok uzun. Gece yarısına kadar kamyonun arkasında çöp topluyoruz. Sabah 08.00'de tekrar işe geliyoruz, park bahçe işine gönderiliyoruz. İstifa etmemiz için baskı uyguluyorlar. Yıldırmaya çalışıyorlar. İşe girerken her türlü birimde çalışmayı kabul etmiştik. Ancak, birimlerimiz belli olmalı. Mesai saatlerimiz belli olmalı. 23 Nisan'da da çalıştırıldık. İzin kullandırmıyorlar" diyerek tepkilerini dile getirdi. 75 taşeron işçinin dışında kadrolu işçilere de baskılar uygulandığı iddia eden CHP Çivril Gençlik Kolları Başkanı Necdet Çakmakçı, belediye yönetiminin partizanca bir tutum takındığını belirterek taşeron işçilerin yanında olduklarını söyledi.



"ŞARTNAMEDEKİ GÖREVLENDİRMELERİ YAPTIM”
AK Partili Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven ise, taşeron firmayla yapılan şartnamenin gereğini yerine getirdiğini söyledi. CHP'li Çivril eski Belediye Başkan Hakkı Aslan'ın toplu sözleşme hükümlerine uymayarak işçilere düşük maaş ödemesi yüzünden 2 milyon lira borçla karşı karşıya kaldığını belirten Güven, "Çivril Belediyesi'nin 83 norm işçi kadrosu var. Şu anda mevcut işçi sayımız ise kapanan belde belediyelerden gelen işçilerle birlikte 141 kişi. Taşeron firma ile biri 35, diğeri 40 işçi olmak üzere iki ayrı sözleşme yapılmış. 26 ayı kapsayan 75 işçinin sözleşmesi, Temmuz ayında sona eriyor. O döneme kadar ben bu işçilere, Ocak 2012'de imzalanan 16 maddelik şartnamede belirtilen görevlendirmeyi yaptım" dedi.

İşte işçilerin açıklaması
“30 Mart yerel seçimlerinden sonra Çivril Belediye Başkanı’nın değişmesi ile birlikte belediyede çalışan işçilerin üzerinde baskı kurulmaya başlanmıştır. Yeni belediyenin yönetime gelmesiyle birlikte işçilerin günlük çalışma saatleri belirli bir alan ve bölge tanımlaması ve görev tanımlaması yapılmadan tamamı ile keyfi uygulamalarla biçimlenmektedir. Bu keyfilikle birlikte gecenin geç saatinde iş bırakan işçiler sabahın erken saatlerinde göreve çağırılarak kendilerine gerekli ekipman ve donanım sağlanmadığı gibi görev bilgisi ve tecrübesi olup olmadığına dikkat edilmeden farklı alanlarda çalışmaya zorlanmaktadır. Bunlarla birlikte sürekli hakaret ve tehditlere maruz kalan işçilerin sabrı taşmıştır.
23 Nisan günü yaşananlar taşeron işçilere yapılan zulmü açık biçimde göstermiştir. 23 Nisan günü tatil olmasına rağmen birkaç saatlik fazla mesai ücreti karşılığı çalışacakları söylenip, belediyenin önünde toplanmaları sağlanan işçiler hem iki saatlik işimizi yapar hem çocuklarımızın bayram kutlamalarını izleriz diye düşünürken bir araca bindirilerek nereye gittiklerini bilmeden yola çıkartılmışlardır. İki saat diye başlayan ek mesai akşam saatlerine kadar devam ettirilmiştir. Ayrıca çalışma koşullarına uygun giyim ve ekipmanları da bulunmayan işçiler aç susuz Gümüşsu dağında dikenli arazide ıslah çalışması yapmışlardır. Arazide aç kalan işçiler kendi olanaklarıyla öğle yemeği için gittikleri lokantadan yemeklerini yemeden yeniden iş başı yapmaları konusunda zorlanmışlardır. Bu durum orta çağ Avrupa’sında bile görülmeyen bir zulümdür.
Belediye işçileri doktor başkanları seçilmesiyle birlikte daha sağlıklı koşullarda çalışmayı beklerken çalışma ortamı ve psikolojileri bozulmuştur.
Sayın Dr.Gürcan GÜVEN, başkan seçilmeden önce; “ hizmet odaklı belediyecilik yapacağız” derken seçilmesiyle birlikte kendi görüşünden olmayan personelden intikam alırcasına icraata bulunmuştur.
Belediye başkanının değişmesi ile birlikte taşeron şirket bünyesinde asgari ücretle çalışan 75 işçi üzerinde bu tür uygulamalar sorumsuzca devam etmekte, kendilerine sürekli işten attırılacaklarına ilişkin tehditler yapılmaktadır. Bunlarla birlikte belediyede amir ve sorumluların belirsizliği işçileri her sabah ayrı bir amirle sorumlu bir çalışma gününe başlatmıştır. Bir amirin verdiği izini diğer amirler iptal etmektedir.
Çivril halkını belediye işçilerinin sorunlarına duyarlı olmaya davet ediyor, biz aşağıda imzası bulunan siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyor.Belediye başkanını sözünde durmasını ve Hizmet odaklı belediyecilik yapmasını bekliyoruz.



763 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası