• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

HAKKI ASLAN İDDİALARA SERT CEVAP VERDİ

Çivril Belediye Eski Başkanı İbrahim Hakkı Aslan yerel gazetelerde çıkan haberler üzerine açıklamalarda bulundu. Aslan’ın açıklamaları şöyle;


                Çivril’de yayın yapan bir yerel gazetede Dr. Gürcan Güven’in demeci olarak belirtilen yazıda “belediyeye ait kum ocağı son dört yılda 235 bin TL zarar ederken son bir ayda 30 bin TL kar etti” denilmektedir. Yazı devamında bir takım şahsıma yönelik yersiz yanlış haksız suçlamalar yapılmıştır. Bu suçlamalar bilgi noksanlığı değilse kötü niyet ve birazda önündeki sorunların üstesinden gelemeyen bir kişinin sıkıntılarını göstermektedir.

                Eleştiri ve suçlamalara kısaca cevap verelim.

                1- Kum eleme tesisi son bir ay içerisinde sadece (önceden açılmış ve tesise 500 metre mesafeden) getirdiği kumu satmıştır. Kum eleme işletmesinin grayderi, kepçeleri, bekosu, 4 kamyonu ve 22 personeli son dört yıl içerisinde 950.000 m2 yolun yapımında da çalışmıştır. Bu işletmenin araçlarının akaryakıt ve diğer masrafları sadece tarladan kum getirip, işleyip satarsa başka olur. Çivril’in yollarına verilen kumun bedelini belediye bütçesinden almaya kalksan aylık karın 30 değil, 60 da olur. Çivril’in kazılan ve bozulan yollarının kumlanması ve yapılmasına katılma dışında belediye meclisi kararı ile Kocayaka, Karabedirler, Tuğlu, Seraserli, Yalınlı, Sundurlu, Tokça, Karamanlı, Cabar, Somak, Yakacık, Osmanköy, Kızılcasöğüt, Emirhisar, Kavakköy, Yahyallı, Yassıhöyük, Ömerli gibi köy ve kasaba yollarının yapımında önemli katkı yapılmıştır.

                2-“ Daire müdürlerini ve personeli mahir olduğu işe göre değil, siyasi görüşlerine göre değerlendirilmiş, şimdi herkesi riyakati olduğu birimlerde çalıştırıyoruz suçlaması da yanlıştır. Şu anda fen işleri, imar işleri, personel birim amiri, veteriner yazı işleri müdürleri yerinde aynı kişilerdir. Zabıta, kum eleme ve muhasebe müdürleri değiştirilmesi tamamen siyasi kanaatin eseridir. Gidenle gelen arasında tahsil, liyakat farkı mı var. Becerileri ise zamanla görülecektir.

                Çivril Belediyesinde kazıcı kepçe operatörü sıkıntısı varken bu işin gerçek uzmanı Süleyman  Kahraman ve Erkan Gökçe’yi yol temizliğine vermek ne anlama geliyor? Şiir kitapları olan, kültür ve spor  adamı beden eğitimi öğretmeni Hakan Keysan’ın eline süpürge vermek herkesin bildiği işi yapması mıdır?

                3- “Gereksiz işçi alımı” iddiası hepten yalan. Zira görev dönemimizde (personel giderinin gelire oranla %30 dan fazla olduğu için) hiç işçi ve memur alınmamıştır.

                4- “79 işçiye 2 milyon para ödeyeceğim, eski başkan maaşları kesmiş, işçiler mahkemeye gitmiş, mahkeme şimdi karar vermiş” sözleri gazetede çıktı. Bu sözleri gerçekten Gürcan Başkan söylediyse kendisi için talihsizliktir. Başkana lütfen bu konu ile ilgili iç İşleri Bakanlığı Müfettişlerinin hazırladığı raporlar üzerine 9/5/2011 tarihli İç İşleri Bakanı Osman Güneş ve 29/08/2013 tarihli İç İşleri Bakanı’nın karar ve yazılarını okumasını tavsiye ederim. Her iki bakan özetle diyor ki “işçilere zorla feragat imza ettirilmedi, işçilerin sendika yöneticileri ile birlikte aldıkları bir feragatname vardır. Feragat edenler sonradan feragatdan caymışlarsa alacaklarını mahkeme kararı ile ispat etmelidirler. Mahkeme karar vermeden belediye başkanı ödeme yapamaz.” Bir toplantı yaparak işçilerimize mahkeme kararını getirdiğiniz gün paranızı öderim diye söyledim. Onlar mahkemeye başvurdu ve HENÜZ MAHKEME KARAR VERMEDİ.

                5- “Belediyede durum vahim” “Çiftlik” “İhanet” gibi bazı abartılı ve yakışıksız sözcüklerin takdirini kamuoyunun  vicdanına bırakıyorum. Kısaca söylemem gerekirse, ben çamur, toz ve kazılmış yollar içinde bir Çivril’i bugünkü haline getirdim. 10 trilyon borçla devraldım, bugün belediyenin (Çivril merkez olarak) borcu 3 trilyonu geçmez. Bu borç ta uzun vadeli olup, aylık taksitler halinde ödenecek ve yol yapımları için alınmış borçlardır.

                Gerekli yatırımlarını yapan, her ay ödemelerini yapabilen, sigorta, elektrik, vergi, emekli sandığı gibi borçları olmayan,  kanalizasyon şebekesini hazır hale getirmiş, arıtma tesisi bitmek üzere olan, temizlik ve su hizmeti, kültürel ve sosyal etkinliklerini yapabilen bir belediyemiz vardır. Personel gideri %45 olan bir belediye devraldım. Bu oran %31’e getirilmiştir.

                Umarım ve dilerim ki, Çivril Belediyesi bazı ön yargılar ve yanlış bilgilendirmelerin esiri olmaz. Biz yapılacak güzel hizmetler olursa alkışlarız. Fakat “ihanet” gibi “çiftlik” gibi suçlamaların söz sahiplerince düzeltilmesini de isteriz. Bu tip sözleri şimdilik kınıyoruz. Herkese selamlar. 



2955 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası