• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Tüm Öğretmenler Kırılmıştır!!!!

İlçemiz Nevişet Kameroğlu Ortaokulunda tüm eğitim camiasını üzen, meslek onurunu incitici vahim bir olay yaşanmıştır.
Okulun 8.Sınıfında okuyan bir öğrencimizin bir İngilizce yazılısından ailesini mutlu edecek bir not alamaması üzerine öğrenci velileri çocuklarının 89 olan notu ile ilgili olarak her velinin yapması gerektiği gibi önce dersin öğretmeni ile, eğer ikna olmazlar ise okul müdürlüğüne sözlü veya yazılı bir talepte bulunmaları gerekirken doğrudan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek çocuklarına 89 veren İngilizce öğretmeni arkadaşımızı şikayet eden bir dilekçe vermiştir, ayrıca BİMER üzerinden de bir şikayette bulunarak, öğretmenin çocuklarının okuduğu sınıftaki derslerinin değiştirilmesini istemişlerdir.
Nevişet Kameroğlu Ortaokulu’nda oluşturulan komisyon tarafından öğrencinin cevap kâğıdı incelenmiş, inceleme sonucunda öğretmen arkadaşımızın ayrımcılık yapmadığı ve objektif kriterlere uygun değerlendirmede bulunduğu tespit edilmiş ve bu durum okulun İngilizce zümre öğretmenlerince tutanak altına alınmıştır. Bu tutanak ve incelemelere rağmen hiçbir maddi temeli olmayan suçlamalarla nüfuzlu bir öğrenci velisinin keyfi isteği ve mesnetsiz şikâyeti doğrultusunda öğretmen arkadaşımızın sınıfı elinden alındığı gibi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu uygulama öğretmen arkadaşımızın yanı sıra sınıfta öğrenim görmekte olan diğer öğrencileri de mağdur etmiş, TEOG sınavı öncesi öğrenci velilerini de endişelendirmiştir.
Açılacak olası bir soruşturmanın ne zaman başlayacağı belirsizdir, kaldı ki zaten suçu olmayan arkadaşımız ile ilgili zümre öğretmenler komisyonunun kararı ortadadır. Buna ek olarak olası soruşturma sonucunda öğretmen arkadaşımız haklı bulunursa hiçbir gerekçesi ve geçerli nedeni yokken dönem ortasında arkadaşımızı sınıfından alanlar, öğretmenlere yönelik bozdukları kamuoyu algısını nasıl düzeltecek, arkadaşımızın kırdıkları şevkini nasıl tamir edecek , vicdanlarını nasıl rahatlatacaklardır.
Bizler Çivril’deki eğitim çalışanlarının örgütlü temsilcileri olarak öğretmen arkadaşımıza yapılan haksız uygulamayı kınıyor, öğretmenlik onuruna sahip çıkıyoruz. Hiç kimsenin siyasi, maddi ve sosyal nüfuzunu kullanarak eğitim çalışanları üzerinde tahakküm kurmaya hakkı yoktur. Kurum amirlerimizi çalışanlara sahip çıkmaya çağırırken eğitim çalışanlarının yalnız olmadıklarını bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.



1767 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası