• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Belediyede Herkes Kendi İşini Yapacak

Büyükşehir yasası ile mahalle olan köy ve kasabalarda bir dizi incelemelerde bulunan Gürcan Güven gündeme dair konular hakkında açıklamalarda bulunarak muhalefetin sürekli olarak belediyeden işçi çıkartılacağını söylediğini belirterek “bizim işimiz insanların geleceği ile oynamak değil biz Çivril için çalışıyoruz. Ama şu da bir gerçek ki belediye de artık herkes kendi işini yapacak” dedi
İlk meclis toplantısında görev dağılımını yaptıktan sonra çalışmalarına başlayan Başkan Güven masaya yatırılan ilk konunun belediyedeki sözleşmeli işçiler ile kasaba belediyelerinden gelen personelin görev dağılımı olduğunu belirterek “Çivril belediyesinden ve kapanan belde belediyelerinde çalışanların işten çıkarılacağı yönünde iddialar var. Böyle bir şey olmayacak. Bizim kimsenin ekmeğiyle oynama niyetimiz yok. Ama şunu da unutmamak gerek ki kapanan belde belediyelerinden gelen personelin ve geçmiş dönemde alınan sözleşmeli işçilerin durumları değerlendirilecek. Öncelikli hedefimiz elimizdeki personelle en iyi hizmeti vermek. Temmuz ayında sözleşmesi bitecek olan işçi kardeşlerimiz var. Belediyenin kendi bünyesinde işçiler varken sözleşmeli işçiler ile ilgili herhangi bir şey söylemek yanlış olur. Ama belediye de bundan sonra hiç kimse kendi görevi ve vasfı dışında iş yapmayacak kim hangi konumda belediyeye girdiyse o işi yapacak. Kimsenin ben o işi yaparım bunu yapmam deme lüksü yok. Biz buraya hizmet için geldik yapılması gereken ne iş varsa yapağız” ifadelerini kullandı.
HERKES İŞİNDEN VE AŞINDAN EMİN OLSUN
“Bir takım dedikodular dolanıyor. Buradaki herkes işten çıkarılacakmış. Kimsenin aklında ben işimden olacağım, ben oraya buraya gönderileceğim gibi bir kaygısı olmasın. Benim birilerini işten çıkarmak gibi bir derdim yok. Hiç olmadı da. Mümkün olduğu kadar, hatta hak etmesine rağmen en son çare olarak buna başvurmuşumdur. Çivril’e birtakım hizmetler verilecekse buranın insanları, buranın çalışanları ile beraber verilecek. Çok açık ve net konuşuyorum. Bizim kimsenin ekmeğiyle oynama niyetimiz yok. Herkes yerinden ve aşından emin olsun. Zaten sözleşmesi Temmuz ayında dolacak işçi kardeşlerimle de toplantı yaptık. Bugün itibari ile herkes işinin başında olacak, hep birlikte iş üreteceğiz, hizmet edeceğiz. Sözleşme süresi dolan arkadaşlarda bizimle çalışmak isterlerse Temmuz ayında tekrar durumları değerlendirilir” dedi.
30 MART’A KADAR DEĞİL, 5 YIL BERABER
Kent Konseyini aktif hale getirerek halk meclisleri kurulacağını ve bu halk meclislerinde her kesimden temsilcinin bulunacağını belirten Gürcan Güven, kurulacak halk meclislerinin belediye meclisinden önce toplanacağını belirterek. Bu meclislerde beldenin sorunlarının halledileceğinin, halledilemediği takdirde ilçe belediye meclisine geleceğinin altını çizdi. Güven, “kasabalarımız ve köylerimiz artık mahalle oldu. Buraları, buranın insanı ile birlikte yürüteceğiz. Ben sadece 30 Marta kadar beraber yürümekten bahsetmiyorum. Önümüzdeki 5 yıl boyunca birlikte yürümekten bahsediyorum” dedi.
BEN KLASİK SİYASETÇİLERDEN DEĞİLİM
Gürcan Güven sözlerine şöyle devam etti, “Benim koltuk derdim yok. Ben bildiğiniz klasik siyasetçilerden değilim. Ben iş yaparım, yaptığım işin de karşılığında bir şeyler yaratırım. Kapatılan beldelerimizin belediye başkanlarının da tecrübelerinden faydalanacağız. Tecrübe benim için en önemli şeydir.”



866 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası