• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

ÇİVRİL’LİLER BERKİN ELVAN İÇİN SUSTULAR

İstanbul’daki Gezi olayları sırasında yaralanan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ı anmak için Çivril’de oturma eylemi düzenlendi.
ADD Çivril şubesi gençlik kolları, Eğitim Sen Çivril Şubesi, İşçi Partisi ve TGB tarafından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen oturma eylemine CHP Çivril Meclis Adayları ile ADD Çivril Şubesi de destek verirken, eyleme katılanlar ellerinde, “Berkin Elvan Onbeşinde Bir Fidan”, “Berkin Ölümsüzdür”, “Umudun Çocuğu Hesabın Sorulacak”, “Ben Berkin Elvan. 269 Gün Komada Kaldım, 16 Kilo Öldüm”, “Çocuktum ve Çocuklar Uyurken Susulur, Ölürken Değil” yazılı pankartlar ile yaklaşık 15 dakika boyunca meydanda oturdu. Gerçekleşen eylem nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemi alınırken, eylemciler yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Basına ve kamuoyuna;
14 yaşında bir can daha yitirdik şair “her ölüm erken ölümdür.” Ama bu bir başka
Ülkemizin sokakları bu kadar güvensiz olmamalı çocuklarımız bu kadar kolay ölmemelidir.
Berkin daha bir çocuktu annesinin kuzusuydu. Son doğum gününü göremedi ama bu ülkenin namuslu vicdan sahibi insanları onu gördüler.16 kiloya düşmüş bedenini taşırken ömürlerinin en ağır yükünü sırtlamışlardı. Yüzbinler koca bir vicdan ordusu oluşturdular. Tüm yurda dağıldılar İstanbul’dan Çivril’e Hakkari’ye Edirne’ye .
Hep vicdan diyoruz çünkü; hangi vicdana sığar küçücük bedenlerin büyük acısı dururken ,kırılan camların ve çerçevelerin hesaplarını tutmak.
Ey zalimler Berkin‘e de mitinglerinizde görev alan güvenlik görevlilerine de siz kıydınız. İnsanlığın vicdanına saldırdınız ama insanlık bitmeyecek zalimler bitecektir.
Sizler haramiler zalimler bu ülkede genç canları astınız, vurdunuz, kırdınız ama bizim vicdanımız sizi yenecek” denildi.
Oturma eylemine Pamukkale Üniversitesi Çivril Meslek Yüksekokulu öğrencileri de katıldı.



970 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası