• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Mehmet Akif Ersoy Unutulmadı

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 78. Yıldönümünde anma ve İstiklal Marşı'nın 'milli marş' olarak kabul edilişinin 93. yıldönümünü Çivril’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Çivril Emine Özcan Anadolu Lisesi tarafından organize edilen ve Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen programa Çivril Kaymakamı Orhan Burhan başta olmak üzere Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, İlçe Garnizon komutanı Jandarma Üsteğmen Necati İlhan, İlçe Emniyet Müdürü Osman Başer, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Necmettin Kıvrak, Ak Parti Çivril Belediye Başkan Adayı Dr.Gürcan Güven, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Emine Özcan Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Hacer Eryılmaz, saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında İstiklal Marşı ve Yazarı Mehmet Akif Ersoy'dan söz etti.
ÖĞRENCİLER HARİKAYDI
Açılış konuşmasının ardından öğrencilerin ve okul öğretmenlerinin hazırladığı program sunuldu. Öğrenciler tarafından 'Mehmet Akif Ersoy'un Hayatı, Edebi Kişiliği ve Milli Mücadeleye Katkısı' konulu sunumun yapılmasının ardından yaklaşık bir saat süren programda milli şairin İstiklal Marşı'nı yazma aşaması ve o devride yaşananlar oratoryo ve canlandırma şeklinde gösterimi yapıldı ve ayakta alkışlandı.



820 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası