• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854

EN İYİSİNİ BİZ YAPARIZ

Seçim gezileri kapsamında Çivril’i karış karış gezen İbrahim Hakkı Aslan geçtiğimiz hafta Çakallar, Osmanköy, Çıtak, Kıralan, Gümüşsu’ya gitti.
Osmanköy Köy Kahvesinde yaptığı konuşmada 1984’te Servet Özel’in belediye başkanlığı yaptığını belirten Aslan “Servet Özel iktidarın (ANAP) belediye başkanı iken Çivril’e ne yaptı, ne kalmış? Diye sordu. İktidarın belediye başkanıydı. Sizlere iktidarın başkanını seçin diyeceklerdir. Ben Servet Beyin Çivril’e ne yaptığını soruyorum. Hatırlayan varsa söylesin arkadaşlar. Bir tane Cumhuriyet Parkının olduğu yere iş hanı yapıyordu, yarım kaldı, mahkemelik oldu çürük raporu verildi yıkıldı gitti. Daha sonra yine 99’dan 2009’a kadar yine iktidar belediye başkanlarından Ahmet Ateş belediye başkanı oldu. O zamanlardan bu zamana neler yapılmış belediyenin bülteninde yayınladık. İşte bakın” diyerek vatandaşlara dağıtılan bülteni gösterdi. Bültende Ahmet Ateşin yaptığı icraatları da yazdıklarını belirten başkan Aslan’ın sözü “hamamı sattı” diye bazı vatandaşlar tarafından kesildi. Konuşmasına biz sattıklarını değil yaptıklarını yazıyoruz diyerek devam eden Aslan “25 yılda Çivril’de ne yapıldı bir bakın çoğu yazıyor, Ahmet Ateş’in yaptıkları da var burada. Yüzme havuzu, garaj, benzinlik, galericiler sitesi var. Onun dışında şurada 20 tane benim dönemimde yapılan eserleri sıralamışız başlıca. Daha kum eleme tesisi, pazaryerindeki marketin altındaki yoğurt pazarı, üzeri düğün salonu onları falan yazmadık. Herkes yaptığı ile övünür. Siyasette de bu böyle. Bunları anlatıyoruz çünkü bir bakın diye. Geçtiğimiz dönemde eşim ayağından rahatsızlandı. O doktora gittik, bu doktora gittik bir çare bulamadık. Sonra İzmir’de bir doktor ismi öğrendik. Namlı birisi. Giden herkes çok memnun. Ona gittik, Allah razı olsun yaptığı ameliyat sonrasında eşim sağlığına kavuştu. Şimdi benden iyi, köy köy, ev ev geziyor maaşallah. Peki bu doktoru nereden bulduk biz. Bizden evvel birileri gitmiş, iyi olmuş. Bunu neden anlatıyorum, belediye başkanının da iyisini arayacağız. Ben kimseyi kötülemiyorum. Ama yaptıklarımız ortada. Belediye başkanın da hangisi başarılı, hangisi daha çok hizmet vermiş ona bakacağız. Bu seçim yerel seçim. Burada partiyi falan önemsemeyeceğiz.
2009’da belediye başkanı seçilirken Çivril Halkı bana %53 oy verdi. Peki Çivril’in içinde CHP’nin o kadar oyu var mı? Yok. %33 var geri kalanı nereden geldi. Diğer partilerden geldi. Neden verdiler? Çünkü o güne kadar ben denenmiş bir insanım. 2 defa başkan olmuşum, 2 defa da seçim kaybetmişim. Orada da olgunluğumuzu göstermişiz demekki. Yıllarca avukatlık yapmışız. Şimdi sonuç olarak aldığımız bu oy sayesinde belediye başkanı seçilmişiz. 5 yıldır Çivril’de bana oy verenleri mahcup edecek bir şey yaptık mı? Bu adamın hırsızlığını, tembelliğini, beceriksizliğini gördünüz mü? Duydunuz mu? 3 sene evvel Çivril’in her yeri köstebek yuvası gibiydi. Bir çok insan “Hakkı Aslan bunun altından kalkamaz, kaçar gider” dedi. Biz ne yaptık? Asfalt şantiyesi kurduk, 900 bin m2 yolu yaptık. Bugün itibarı ile yapılmamış yolumuz kalmadı. Allah’a şükür bugüne kadar halkımıza yalan söylemedik, haram yemedik, ayrımcılık yapmadık, o parti şu parti diye ayrım yapmadık. Hizmet ettik ve bu sebeple %53 destek verdiler.
EN İYİSİNİ BİZ YAPARIZ
1999’da ben belediye başkanı olurken bana en az oy Kumluk Mahallesinden geldi. Fakat Çivril’de ilk defa bir halı saha yapıldı. Bunu ben Kumluk Mahallesine yaptım. İlk defa kaloriferli ve sigara içilmeyen bir kahve yaptık, ben bunları Kumluk Mahallesine yaptım. Bu bizim ayrımcı olmadığımızı gösterir. Bizim felsefemizde şu vardır. İhtiyacı olana, mağdur olana destek veririz. 1980’de Çivril’de içme suyunu ihale ettim, yine Kumluktan başladım. Oradaki evlere suyu ben getirdim. Hz. Ebubekir’e sormuşlar, en çok hangi oğlunu seversin. O da demiş ki, büyünceye kadar en küçük olanını, askerden gelinceye kadar askerde olanını, iyi oluncaya kadar hasta olanı. Biz bu hizmet anlayışı ile yola çıktık. Ve sizlere hizmet etmek için sizden destek istiyoruz. Bizlere destek verirseniz de Allah razı olsun, vermezseniz de Allah razı olsun. Sizleri en iyi anlayacak kişiler bizleriz. Görev bizlere verilirse Osman Köy’ün ihtiyacı neyse en iyisini biz yaparız” dedi.
BİZ KAZANIRSAK SU EN FAZLA 75 KURUŞ OLACAK
Vatandaşın birisinin Çivril’de içme suyu fiyatını “afiyet olsun suyumuzu içtiniz, siz bu suyu kaç paraya içiyorsunuz Çivril’de” diye sorması üzerine başkan Aslan “Çivril Belediyesinde içme suyu 1 Lira 82 Kuruş. KDV dahil. Bu suyun ton fiyatı 2008 yılı Aralık ayında yani bizden önceki belediye başkanı döneminde belirlenmiş rakam. İçme suyuna o günden bu yana maliyet olarak %70 ten fazla maliyet bindi. Ben buna rağmen Çivril’de içme suyuna bir kuruş zam yapmadım” dedi.
Soruyu soran vatandaş daha sonra biz burada suyu 2 Lira 30 Kuruşa içtiklerini bunun reva olmadığını söyledi. Aslan fiyatı duyunca çok şaşırdı. Su fiyatlarının büyükşehirde belirleneceğini belirten Aslan, “ancak bize görev verilirse Osman Köyünde suyun tonu 75 kuruşun üzerinde olmaz. 50 kuruş aslında kafamızdaki rakam ama farklı bir karar çıkarsa diye söylüyorum. Kesinlikle 75 kuruşu aşmayacak” dedi. Daha sonra vatandaşlar Hakkı Aslan’a teşekkür ederek uğurladı.



1043 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası