• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

400 Kişilik Yurt Yapımına başlanıyor

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından Çivril’deki Yüksek Öğrenim Öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için yapılacak 400 kişilik yurt yapımına başlanıyor.
İlçemizde öğrenim gören 1400 üniversite öğrencisinin barınmaları için Eski İlçe Tarım Müdürlüğü ve Eski Üniversite Kampüsünün bulunduğu arsa üzerine yapılacak olan 400 kişilik öğrenci yurdu için ilk çalışmalar başladı.
Çalışmalar kapsamında Eski İlçe Tarım Müdürlüğüne ait hizmet binaları ile lojmanların yıkımına başlandığı belirtildi. Arsa üzerinde bulunan toplam 12 binanın yıkım işleminin iki hafta içinde tamamlanacağı ve yıkıntıların temizlenmesinden sonra inşaatın hemen başlayacağı ifade edildi.
Çivril Kaymakamlığından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada “Kredi Yurtlar Kurumu tarafından projelendirilen ve TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilen 400 kişilik yükseköğrenim yurdunun yapımına yüklenici firma tarafından başlanıldı. Bu doğrultuda öncelikle yeni yurt binasının yapılacağı alanda bulunan eski binaların yıkımına başlandı. Yıkımın tamamlanmasının ardından yurt binalarının yapımına başlanacaktır” denildi.
Toplam 10.571 metrekare alana yapılacak olan Çivril KYK Yurdu ve Sosyal Tesisi, 404 kişi kapasiteli olacak, içerisinde kafeterya, yemekhane ve konferans salonu bulunacak. Çivril Kaymakamlığı tarafından yer teslimi yapılan tesis 650 gün içerisinde tamamlanacak.



1061 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası