• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854

ÇİVRİL’DE HANGİ HİZMETLER VARSA YENİ MAHALLELERDE DE OLACAK

Yamanlar Köylerini ziyaret eden Başkan Aslan büyükşehir yasası hakkında vatandaşlara bilgiler vererek soruları cevapladı.Yamanlar Köylerini ziyaret eden Başkan Aslan büyükşehir yasası hakkında vatandaşlara bilgiler vererek soruları cevapladı. Aslan artık bütün köylerin Çivril’in mahallesi haline geldiğinin altını çizerek, görev verilirse Çivril’in Çarşı, Yukarı, Saray Mahallelerinde yani diğer mahallelerinde hangi hizmetler varsa bu köylerimizde de aynı hizmetler olacak dedi.
Hizmetin çokluğunun belediye başkanına bağlı olduğunu belirten İbrahim Hakkı Aslan “iktidar partisi belediye başkanları daha çok hizmet getirir söylemlerini bir inceleyelim” dedi. Ve daha sonra içme suyu, çevre yolu, kanalizasyon, PTT hatlarının yer altına alınması, kilitli parke yol yapımı, asfalt kaplama yapımı gibi hizmetlerin kendi belediye başkanlık dönemlerinde yapıldığını ve yine bu dönemlerde iktidar partisinin belediye başkanı olmadığını vurguladı.
Belediyeciliğin sadece yol, su temizlikten ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Aslan belediyecilik demek sosyal kültürel hizmetler demek dedi. Kendi belediye başkanlığı zamanında başlayan Çivril Elma Festivalinin bugün ulusal bir festival olma özelliğini taşıdığını ve Çivril’i tüm dünyaya tanıttığını belirtti.
Ayrıca çevreci ve doğayı sevdiklerini anlatan Aslan, kanalizasyon şebekesinin üç yıl önce tamamlandığını ancak faaliyete geçirmediklerini söyledi. Bunun nedeninin de arıtma tesisinin tamamlanmaması olduğunu söyledi. “Acıpayam kanalizasyon şebekesi Dalaman Çayına akıyor, Sandıklı Kanalizasyon Şebekesi bir çaya akıyor, yağmur çok yağdığında bu çay Işıklı Gölüne karışıyor. Ak Partili Acıpayam Belediyesi’nin arıtma tesisi 15 yıldır yapılmadı. Biz Çevreci bir zihniyette olduğumuz için arıtma tesisi tamamlanmadan şebekeyi evlere bağlamadık. Bakan Zeybekçi geldiğinde ışıklı gölünün kirliliğinden bahsettim. Işıklı Gölü ilçemiz için çok önemli inşallah tedbir alınır. Sandıklı Afyona bağlı bir ilçe. Bu ülkenin Çevre Bakanı Afyonlu ama arıtma tesisi yok. Biz başarımızı ispat ettik. 55 köy 9 kasaba mahallemiz olacak. Göreve gelirsek burada da başarımızı göstereceğiz” dedi.
“BUNUN ADI BECERİKSİZLİK”
İktidarın 4 yıldan bu yana hastanenin yer meselesini halledemediklerini belirten Çivril Belediye Başkan İbrahim Hakkı Aslan “bunun bir tek adı var beceriksizlik, bakan geldi dedi ki; ‘hastane başladı başlamak üzere’ Sen 4 yılda bunun yerini ayarlayamadın. Hastanenin olduğu yerde belediyenin de arsası var. Bize dediler ki belediye bu yeri hastaneye devretsin. Bu yazı bize Çarşamba günü geldi. Cuma günü 840 m2 yeri hastane işinde kullanılmak üzere hazineye devrettik. Fakat ofis, yerini 4 yılda Sağlık Bakanlığına devredemedi. Bakan dedi ki; ‘Uşak Çivril yolu bitmek üzere’ Uşak Çivril yolu 6 sene önce başladı daha bitecek. Bakan Denizli’li bunu bilmiyor mu? Demekki ilgisiz” şeklinde konuştu.
Ümit Çelik: “ELMA FİYATLARI NORMAL”
Sayın bakan Çivril’e geldiğinde belediyemizi ziyaret etti. Orada elma ikram ettik. Orada Milletvekillerinden Bilal Uçar Bey Ümit Çelik’e elma fiyatlarının nasıl olduğunu sordu. Ümit Çelik’te Elma fiyatları iyi normal dedi. Ben araya girdim elma fiyatlarının kötü olduğunu söyledim. Elma soğuk hava depolarında 70, 80,90 kuruş. Ben 12 sene evvel 700 bin liraya yani bugünkü para ile 70 kuruşa elma sattım. 12 sene evvel 10 lira olan gübre bugün 60 lira 12 sene evvel 1 lira olan mazot bugün 4,5 lira. Elma fiyatları iyi değil. Bunu neden söylüyorum. Ben Ümit Beyden de bunu beklerdim. Yani onu eleştirmek için söylemiyorum. Ama bunu bakana milletvekillerine dobra dobra söylemeli. Eğer söylemezsek herkes memnun der ve giderler. Buna bi çare bulunacaksa bulunmalı. Çare ne? Çare belli. Her gün mazota zam geliyor, yapılmasın yahu. Üretici korunmalı aksi halde köyler boşalıyor” şeklinde konuştu. Program Başkan Aslan’ın köylülerin sorularını cevaplamasından sonra karşılıklı sohbet şeklinde devam etti.



851 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası