• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

TOPLUM DESTEKLİ POLİS “POLİSLİĞİ” ANLATTI

Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü okulları gezerek polislik mesleğini, polis okullarına giriş şartlarını anlatıyor.
Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi, Polis Memuru Mehmet Satılmış Çivril’de eğitim veren okullarda polis koleji ve polis akademisine girme şartlarını, nasıl polis olunabileceğini anlattılar. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden polisler, öğrencilerin tanımadıkları kişiler ile konuşmamaları, okuldan tek başına ayrılmamaları, cadde üzerinde oyun oynamamaları ve araçların ön koltuklarına oturmamaları gibi güvenli yaşam için dikkat etmeleri gereken temel kurallar hakkında bilgiler verdiler. Çivril Emniyet Müdürlüğü Merkez karakol amiri Ali Duymaz, başkanlığındaki ekip, Okullarda idareciler ve rehber öğretmenleri vasıtasıyla ilkokul öğrencileriyle buluşarak, Polislik mesleğini ve nasıl polis olunacağını anlattılar. Her sınıfa ayrı ayrı yapılan sunumlarda öğrencilerin polislikle ilgili sordukları sorularda cevaplandırıldı. Sunumlarda Polislik mesleği ile ilgili genel bilgilendirme yapılarak (nasıl polis olunur, ne iş yapar, çalışma koşulları nasıldır, polis teşkilatındaki birimler, hangi birim ne iş yapar) gibi konular anlatılırken, öğrencilere Oyun alanları nereler olmalı ve nereler olmamalı (parklar, ara sokaklar, okul bahçeleri olmalı – inşaatlar, ana yollar, kuytu ve yetişkinlerin göremeyeceği yerler olmamalı vb), trafiğin yoğun olduğu yerlerde oyun oynamanın sakıncaları anlatıldı.
Çivril Merkez Karakol Amiri Ali Duymaz proje ile ilgili olarak "Projemiz sayesinde minik öğrencilere yönelik bu ziyaretimizde polis-çocuk ilişkilerini geliştirmek, saygılı, duyarlı ve bilinçli nesiller yetiştirilmesine yardımcı olabilmek, polislik mesleğini öğrencilere tanıtmak ve onların polisin verdiği hizmetlerden faydalanmalarını sağlamayı hedefledik. Ziyaretimizde öğrencilerle samimi, sıcak bir tanışma ortamı oldu. Öğrencilerin merak ettiği basit ama onlar için çok önemli olan soruları da cevapladık. Öğrenciler bu sayede polislik mesleğini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Bu tür etkinliklerimiz bundan sonraki zamanlarda da devam edecektir" dedi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği tanıtım toplantıları Öğrencilerin Polislik mesleği hakkında merak ettikleri sorular cevaplandırılarak, polisin birimlerini tanıtan videolar izlettirilmesinden sonra sona erdi.
Çivril İlçe Emniyet Müdürlüğü okullarda verilen eğitimle ilgili olarak yaptığı açıklamada, verilen eğitim sayesinde ana hedefin polislerin her zaman bireylerin yanlarında olduklarını hissettirmek olduğu belirtildi.



2272 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası