• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.201632.3307
Euro34.675034.8139

ÇİVRİL LİDERİNİ ARIYOR

Yerel seçimlere 2 ay kala Demokrat Parti ve Ak Parti adaylarının belirlenmesinden sonra seçim yarışı hızlandı. CHP, MHP, AK Parti DP, İP ve Saadet Parti adaylarının bulunduğu 2014 Yerel Seçimleri çekişmeli bir yarışa sahne olacak.
Aday adaylığı sürecinin sona ermesi ve adayların kesinleşmesinden sonra artan seçim trafiğinde CHP, MHP, AK Parti ve Demokrat Parti adayları çalışmalarına hız verdi.
Aslan’ın En Büyük Kozu Deneyimi
CHP’de aday adaylığı yarışından galibiyetle çıkan ve moral bulan Hakkı Aslan seçim yarışında en göze çarpan aday. Aralıklarla da olsa üç dönem başkanlık yapan Aslan belediyecilik deneyimleri ile adaylar arasında en favori isim. Parti içi muhalefeti de sona erdiren Aslan 1 Aralıkta yapılan temayülden sonra köy ve kasaba ziyaretlerini hızlandırmıştı. Rakiplerinin bu günlerde başladığı ziyaretlerde ikinci turu tamamlayan Hakkı Aslan 40 yıllık aktif siyaset birikimini de verimli kullandığını göstermiş oldu.
MHP 10 Bin Oy Alma Peşinde
2011 Genel Seçimlerinde 7500 oy oranına yaklaşan MHP’de 2014 yerel seçimlerinde hedef 10 Bin oy oranını yakalamak. Kıralan Belediye Başkanı Bayram Gümüş ile seçim yarışına girecek olan MHP köy ve kasabalardaki genç seçmenlerine güveniyor. Özde-mirci, Çıtak ve Kıralan Bölge-sinde blok bir seçmen kitlesine sahip olan Bayram Gümüş ilçe merkezinde teşkilatın yapacağı stratejik bir çalışma ile he-deflediği oy oranını yakalama peşinde.
Ak parti Şeytanın Bacağını kırmak istiyor
2009 yerel seçimlerinde ülke genelinde yakaladığı seçim başarısını Çivril’de yakalamayan ve tarihi bir yenilgi yaşayan Ak Parti 2014 seçimlerinde şeytanın bacağını kırma peşinde. Gürcan Güven ismi ile başarı arayan partide parti içi muhalefet ilk defa bu kadar kendini göstermiş durumda. Herkesi ve her kesimi kucaklayan bir isim peşinde olan ve uzun bir çalışma sonucu Gürcan Güven ismini belirleyen Ak Partinin bütün Çivril’i kucaklarken parti içindeki ayrılığı nasıl bertaraf edeceği merak konusu. Belediyecilik ve siyasi deneyimi üst seviyede olan bir Hakkı Aslan karşısında tek isim olarak lanse edilen Gürcan Güven’in nasıl bir seçim stratejisi izleyeceği merak konusu. Siyasete yeni giren biri olarak Gürcan Güven’in göz ardı etmemesi gereken en önemli konuda Hakkı Aslan’ın torbasında büyük turpların olduğu gerçeği.
Ali Emre toparlayıcı olur mu?
30 Martta belediye başkanlığı görevinde 10’nuncu yılını dolduracak olan ve Çivril’de üst üste iki seçim kazanan başarılı belediye başkanları arasında gösterilen Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Ali Emre DP’den Çivril Belediye Başkanlığı için aday oldu. Çivril’de AK Parti’yi alt eden başkanlar listesinde yer alan Ali Emre’nin adaylığının bazı kasaba belediye başkanları ile ittifak içinde olduğu ve arkasında ciddi bir yapılanmanın yer aldığı kulislerde konuşulan en önemli konu. Sağ seçmenden oy almasına kesin gözüyle bakılan Ali Emre’nin başkanlık yarışında olmasa bile meclis üyeliği için büyük şansı var.
Saadet siyaset değil dava partisi
Her seçimlere büyük bir heyecan ve şuurla hazırlanan Saadet Partisi yerel seçimler için adayını erkenden açıklayan partiler arasında. İlçe başkanlığı yapan Emekli İmam Zühtü Arslan ile belediye başkanlığı yarışına girecek olan Saadet Partisi, Milli Görüş çizgisinden sapmadan dava bilinci ile seçimlere hazırlanıyor.
Türkiye genelinde 27 Siyasi Partinin seçime gireceği 2014 yerel seçimlerinde Çivril Belediye Başkanlığı için şu ana kadar beş siyasi partinin adayı belirlenmiş durumda. Yarışın her ne kadar üç büyük parti arasında geçeceği tahmin edilse de 2014 yerel seçimleri AK Parti, CHP, MHP, DP ve Saadet Partisi adayları arasında geçecek.



1354 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası