• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.184732.3137
Euro34.646634.7854

MUHTARLAR HİZMETLERİN İLK AYAĞIDIR

Köy ve Mahalle muhtarları toplantısı Kaymakam Orhan Burhan başkanlığında yapıldı.
Toplantıya ilgili kamu kurum amirleri ile 45 mahalle muhtarı katıldı.
İlçe Halk Kütüphanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Kaymakam Orhan Burhan, muhtarların; Mahalle veya köyün, köylünün birliği, dayanışması, huzur içerisinde yaşaması, her şeyden önemlisi güven içinde yaşaması için azalarla birlikte çağdaş ve herkesi kucaklayan, kimseyi dışlamayan bir anlayış içinde olması gerektiğini söyledi.
Kamu kurumları ve muhtarlar arasında ahenkli, işbirliği ve koordinasyon içerisinde çalışma anlayışını ortaya koymak adına bundan sonrada sık sık toplantılar yapacaklarını açıklayan Kaymakam Orhan Burhan, şunları kaydetti “Devlet olmanın, kamu görevlisi olmanın, vatandaşa hizmet etmenin ne gerektirdiği, hangi noktalar üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğinin çok iyi bilinmesi gerekiyor. Ben inanıyorum ki, burada bulunan herkes ‘Çivril Ailesinin’ kamu kanadını temsil ediyor. Sizler vatandaşlarımızın oyları ile seçildiniz. Seçilene kadar elbette ki belli insanlar sizi destekledi. Ama seçildikten sonra siz artık bütün köyün ve mahallenin muhtarısınız. Artık bütün vatandaşları temsil ediyorsunuz. Yani sizin temel göreviniz köylerinizde yaşanan sorunları tespit etmek, bunları ilgili kurumlara iletmek ve yerine getirilmesi için takip etmek. Sizin temel göreviniz budur. Tabi bununla da bitmiyor. Köyümüzün, köylümüzün birliği, dayanışması, huzur içerisinde yaşaması, her şeyden önemlisi güven içinde yaşaması içinde sizin azalarınızla birlikte çok çağdaş ve herkesi kucaklayan, kimseyi dışlamayan bir anlayış içinde olmanız gerekiyor. Ve bu anlayış içerisinde olduğunuza ben inanıyorum. "Bizim amacımız bundan sonrada yakalanan bu çizginin artarak devam etmesidir” şeklinde konuştu.
İlçede bulunan köylere hizmet götüren kurumların amirleri ile muhtarların, bu tür toplantılarla bir araya getirilmesinin, talep ve ihtiyaçların birinci elden takibine de olanak sağladığının belirtildiği toplantıda, ilçenin genel durumu, bir yıl önceki programların uygulama durumu ve hizmetlerin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla ilçe bazında alınması gereken tedbirler, eldeki imkanlara ve önemine göre işlerin sıralanıp, programlanması, uygulama neticelerinin değerlendirildiği ifade edildi.



775 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası