• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Bayanlardan Kur’an Kurslarına Büyük İlgi

Çivril Müftüsü Himmet Metin, ilçe merkezi ve köylerde açılan Kur'an Kurslarına yaklaşık bin kadının devam ettiğini söyledi.
Çivril ilçe merkezi ve köylerde açılan Kur'an Kurslarına kadınların büyük ilgi gösterdiklerini belirten Müftü Metin, “Geçtiğimiz yıllarda Kur'an Kurslarına devam eden kadın sayısı 600 civarında iken, bu sayı bu yıl itibarıyla bine yaklaştı. Kadınlarımızın bu kurslara büyük ilgi göstermesi bizleri çok memnun ediyor. Kurslara devam eden kadınlarımızın birçoğu Kur'an okumaya öğreniyor” dedi.
Kur'an Kurslarına devam eden kadınların ayrıca dualar ve dini bilgiler de öğrendiğini ifade eden Müftü Metin, “Kadın-larımızın, ara vermeden kurslara devam etmeleri durumunda okumaları daha da gelişmektedir. Bu sebeple kadınlarımızın Kur'an Kurslarına ara vermeden devam etmelerini istiyoruz” diye konuştu.
Bayan Kur’an Kursları olarak geçen hafta içersinde Gürpınar Bayan Kur’an Kursunda bir program yapıldığını ve Kur’an okumayı öğrenen bayanların öğrendiklerini sergilediklerini belirten Müftü Himmet Metin “Müftülüğümüze bağlı Gürpınar Kasabamızda faaliyet gösteren Kur'an Kursumuzda Kur'an Okuma Bayramı adı altında bir program icra ettik. Kur'an Kursu Öğreticisi Rafika Yavçın hoca hanımın okuttuğu öğrencilerimiz, kursun açılışından bu güne kadar öğrendiklerini cemaatin huzurunda sergilediler. Aşağı Camiinde 7 Ocak 2014 Salı günü öğle namazından sonra yapılan törende öğrencilerimiz namaz sure ve duaları ile Kur'an-ı Kerimden ayetler okudular, ilahiler söylediler. Her ay en çok kitap okuyan bir öğrenci ile ayda en çok ezber yapan öğrenciye kurs öğreticisi hoca hanım tarafından bazı hediyeler takdim edildi” dedi.



961 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası