• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

2013 YILINA DAMGA VURAN MANŞETLER

2013 yılı da bitti. 2013 yılına damga vuran haberleri siz değerli okurlarımıza aktarmak için manşetlerimize taşıdık, kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştık. İşte o manşetler.
Çivril basın tarihinde bir ilk gerçekleşti ve ilk defa ilçede görev yapan basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan tarafından onore edildi. “Başkan Aslan’dan Gazetecilere Jest” 10 Ocak günü ilçede çalışma hayatını sürdüren gazetecileri akşam yemeğinde ağırladı.
“Yüksek Öğrenim Yurdunun Projesi Hazır” Kredi Yurtlar Kurumu Çivril Atatsay Kamer Meslek Yüksek Okulunda eğitim hayatını sürdüren üniversite öğrencilerinin barınma sorunlarını çözmek üzere Çivril’e yut yapma kararı aldı. Yurdun 2014 yılında inşaatına başlanacağı duyuruldu.
“Ambulans Hizmete Başlıyor” Atasay Kamer Çivril Devlet Hastanesi’ne ambulans armağan etti.
“Çivril’e Sağlık Meslek Lisesi Yapılıyor” Denizli’nin ilçeleri arasında eğitim yönünden ilk sırada yer alan Çivril’e Sağlık Meslek Lisesi açıldı. Yeni açılan lise ile Çivril’de lise sayısı 8’e ulaştı.
“4 Aylık Nurettin Yangında Can Verdi” Yahyallı Köyünde çıkan yangında 4 aylık Nurettin Yıldız feci şekilde can verdi.
“Çivril’in Elması Gümrük Vergisine Takıldı” Elma üretiminde Türkiye’nin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan Çivril’de elma üreticileri ürünlerini yurtdışına satamamanın sıkıntısını yaşıyor. Üreticiler yetkililerden elmaya uygulanan vergilerin kaldırılmasını veya düşürülmesini istiyor.
“Daha Temiz Bir Çivril İçin El Ele” Çivril Belediyesi başlattığı sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekleyerek, daha temiz bir Çivril için 5000 çöp kovasını ücretsiz dağıttı.
“Çivril Kent Konseyi Gençlik Meclisi İğdir Çamlığını Temizledi” 2009 yılında kurulan kent konseyi gençlik meclisi yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Çivril’in akciğerleri İğdir Çamlığındaki atıkları ve çöpleri üniversite öğrencileri ile birlikte topladı.
Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çivril’in şebeke suyunun gönül rahatlığıyla içilebileceğini belirten Başkan Aslan “Çivril’e meyve suyu fabrikası açılacak ancak Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan yer tahsisine gerekli özeni göstermedi bu nedenle fabrika Dinar’a yapılıyor” şeklindeki spekilasyonlara birinci ağızdan cevap verdi. “Son dört yıl içersinde Belediye Başkanı Hakkı Aslan’a HİÇ BİR KİMSE, HİÇ BİR ŞEKİLDE yazılı veya sözlü olarak “biz Çivril’e fabrika tesis yapacağız” gibi BİR MÜRACATTA BULUNMAMIŞTIR dedi.
“Çivril Belediyesi’nin Çatalca ve Çanakkale Çıkarması” 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Çatalca Belediyesi tarafından konuk edilen Çivril Belediyesi yaklaşık 50 kişi ile kutlamalara katılmak üzere İstanbul Çatalca’ya gitti.
“Yazılar zaten okunuyor, fazla yıpranma yok” Çivril Lisesi bahçesindeki “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazısının ve Türk Bayrağı’nın yıprandığını gören sivil toplum kuruluşları okul bahçesinde protesto yaptı. Daha sonra okul yazıları yeniden yazdı, bayrağı boyadı.
“Çivril 19 Mayısına Gönülden Katıldı” Gönüllü vatandaşların taşıdığı 300 metre bayrak Çivril sokaklarını dolaştı.
“Başkan Aslan CHP’ye Güvenin” Cumhuriyet Halk Partisine 200 kişi üye oldu. Üyelere rozetlerini İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu taktı.
“Fırtına Çivril’İ Vurdu” 3 Haziran Pazar günü çıkan fırtınada Çivril’de ağaçlar devrildi, küçük maddi hasarlar meydana geldi.
“Işıklı Turizme Kazandırılmalı” Hakkı Aslan yaptığı açıklamada önümüzdeki dönem Işıklı’nın turizme kazandırılması gerektiğini belirtti.
“Çivril’e Hizmet İçin Hazırım” Savaş Varlıklar Ak Parti’nin ilk aday adayı oldu.
“Görev Verilirse Layıkı İle Yaparım” Ak Parti İlçe Başkanı Ümit Çelik basın mensuplarıyla bir araya geldi. Göreve hazır olduğunu söyledi.
“İşte Çivril’in ilkleri” Başkan Hakkı Aslan Çivril’e kazandırdığı ilkleri basın mensuplarına anlattı. İlkler arasında içme suyu, kanalizasyon, asfalt şantiyesi, elektrik ve telefon hatlarının yer altına alınması gibi önemli eserler de var.
“Hastaneyi iyi ilişkilerle neden halletmediniz” Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan iktidar partisi yöneticilerine “hastaneyi 4 yıldır iyi ilişkilerle neden yapmadınız” diye sordu.
“Çivril Organik Tarım Öğrencilerinin Giderlerini Atasay Kamer Karşılayacak” Atasay Kamer 4 yıllık bölüm olan organik tarım bölümünün öğrencilerinin bütün yemek ve yurt masraflarını Atasay Kamer karşılayacak.
“5 Milyon 650 Bin Lira Hibenin 745 Bin Lirası Çivril’e” Denizli Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Avrupa Birliği IPARD fonlarından desteklenen 5 Milyon 650 Bin Lira hibenin 745 Bin Lirası Çivril’li iş adamlarına verildi.
“Siyasetin Duayeni Aday Adayı” İbrahim Hakkı Aslan yeniden Çivril Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı oldu.
“Belediye Başkanı İktidar Partisinden Olmalı Düşüncesi İle Oy Kullanmak Yanlıştır” Hakkı Aslan belediye başkanı iktidar partisinden olmalı düşüncesi İle oy kullanmak yanlıştır dedi. Bundan önceki dönemde iktidar partisi belediye başkanının kanalizasyonu neden yapmadığını sordu.
“CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin; bu iktidara demokratik bir şamar indirmek zorundayız” Adnan Keskin bayramlaşma programı kapsamında Çivril’e geldi.
“Yazarımız Kameroğlu’na sözlü saldırı” Bürosundan dostları ile sohbet esnasından içeriye davet ettikleri Ak Parti’li yöneticiler sözlü saldırıda bulundu. Kameroğluna yapılan bu saldırı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
“Başkan Aslan’dan Müjde arıtma tesisi ihalesi yapıldı” Yapımına 25 Aralıkta başlanan arıtma tesisinin ihalesi Eylül ayında yapıldığı başkan Aslan tarafından müjdelendi.
“Çivril Pancar Deposu Satılıyor” Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan’ın tüm mücadele ve müdahelelerine rağmen Türkiye Şeker Fabrikalarına ait arsalar satışa çıkartıldı.
“Çivril’de festival coşkusu” Bu yıl 19. Su gerçekleştirilen Elma Festivali büyük bir coşku ile kutlandı.
“Başbakanımız 2. Defa Çivril’de” Başbakan Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış törenlerine katılmak üzere Çivril’e geldi.
“Sen Fakülteyi Yap Ben Yök İle Görüşeceğim” Çivril’e sayısız eserler kazandıran Atasay Kamer Başbakanın Çivril ziyaretinde Başbakan’dan Çivril’e ziraat fakultesi açılmasını istedi. Başbakan ise “sen fakülte binasını yap ben YÖK ile görüşeceğim dedi.
“Çivril Kaymakamlığından Kurban Hediyesi” Çivril Kaymakamlığı kurban bayramı öncesi ihtiyaç sahibi 415 aileye 150’şer liralık nakdi yardım yaptı.
“Çivril Emirhisar Kasabası’nda Arife Bayram Evinde Ölü Bulundu”
“Kıralan’da Yol Kenarında Erkek Cesedi Bulundu”
“Özdemirci’de Cinayet” Özdemirci’de traktör park yeri tartışmasından çıkan kavgada av tüfeği ile vurulan 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
“CHP Genel Merkezi Çivril’de Sandık Dedi” İki aday adayının olduğu CHP adayını sandık koyarak belirleyeceğini açıkladı.
“CHP’nin Adayı Hakkı Aslan” 902 üyenin katıldığı ön seçimde 594 üyenin oyunu alarak CHP Belediye Başkan Adayı oldu.
“Tarihi Bayat Camii Elden Gidiyor” Bayat Köyünde bulunan tarihi cami bakımsızlıktan yıkılmak üzere.
“Demiryolları arsası için Çivril tek yürek olacak” Devlet Demir Yollarına ait arsalarının satışının gündeme gelmesiyle Çivril sivil toplum kuruluşları bir araya gelrek satışa tepki gösterdi.
“En son kendi evinin önünü yaptı” Kanalizasyon kazısından dolayı bozulan yollar tamamlandı. Hakkı Aslan en son kendi evinin önünü yaptı.
İşte 2013 yılında Çivril gündemine damgasını vuran haberler bunlardı. 2014 yılında güzel haberlerde buluşmak dileği ile.



1027 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası