• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Demiryolları Satılmayacak

Devlet Demiryollarına ait 54 bin metrekare arsanın ve üzerinde bulunan taş binaların özelleştirme idaresine devredilme-yeceği açıklandı.
Devlet Demir Yolları tarafından Özelleştirme idaresine devredilmesi ve imar planı hazırlatılarak satılması gündeme gelen arsaların Özelleştirme idaresine devredilmeyeceği ve bu arsaların kullanım hakkının Devlet Demir Yollarına bırakıldığı belirtildi.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan AK parti Çivril İlçe başkanı Zeki Aksoy “Çivril’e mal olmuş Çivril’in tarihi olan bu arsaların satışı ile ilgili olarak Hem ilçe başkanlığı hem de Milletvekillerimiz son bir hafta da büyük gayretler sarf etti. Milletvekillerimizle yaptığımız görüşmeler ve girişimler sonucu bu arsaların kullanım hakkının Devlet Demir Yollarında kaldığını ve Özelleştirme idaresince satışa çıkartılmayacağını öğrendik” dedi.
Özelleştirme idaresinin arsalar ve üzerindeki binaları satışa çıkartmama kararında arsaların Sit alanı olması ve üzerindeki taş binaların da Tescilli olması olduğunu belirten Aksoy “bu binaların ‘tescilli taş Bina olması ve bu alanın 1996 yılında SİT alanı olarak kabul edilmesi özelleştirme idaresi tarafından buraların imara açılmamasında etkili oldu” dedi.
Konuyla ilgili olarak Çivril kaymakamı Orhan Burhan’da yaptığı açıklamada “yaklaşık bir ay önce Özelleştirme İdaresi bu arsaları incelemek üzere Çivril’e iki uzman gönderdi. Uzmanlar yaptıkları incelemeler sonucu hazırladıkları raporda arsalar üzerinde bulanan binaların tescilli olması nedeniyle olumsuz görüş bildirdiler. Dolayısıyla da Özelleştirme idaresi rapor doğrultusunda buraları Devlet Demiryollarından devralmadı. Yani buralın satışı için herhangi bir devir işlemi yapılmadı. Bu arsaların ve binaların kullanım hakkı yine Devlet demiryollarındadır” dedi.



803 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası