• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ADD EFSANELER GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU

Çivril Belediyesi tarafından düzenlenen 25 Kasım’da başlayan ve 17 takımın katıldığı Çivril Köyler ve Kurumlar arası voleybol turnuvası 28 Aralık Cumartesi günü yapılan final müsabakasıyla son buldu.
Turnuvada finali Çivril Belediyesi ile Çivril İmam Hatip Lisesi oynadı. Turnuvanın üçüncülük ve dördüncülük maçı turnuvanın favori takımı ADD ileEmniyet arasında idi.
Bir ay süren turnuvada şampiyonluktan çok ADD Efsaneler takımı ile Çivril Belediyesi takımı arasındaki maç konuşuldu. Turnuva boyunca oynadığı tüm maçlarda seyirciler tarafından desteklenen ve turnuvanın favorisi olarak gösterilen ADD efsaneler takımı yarı final maçında Çivril Belediyesi takımı ile yaptıkları maçta hakemlerin yanlı kararlar verdiklerini belirterek bazı maçların hatalı yönetildiğini ifade ettiler. Takım kaptanı ve sorumlusu Yasin Göktaş maçtan sonra yaptığı açıklamada Çivril Belediyesi ile oynadığımız yarı final maçında maçın hakemleri maalesef yanlı kararlar vererek sportif bir mücadeleye gölge düşürmüşlerdir. Spor insanların birbirleriyle iletişim kurmaya yarayan bir araçtır. Spor gibi masumane bir etkinliğe bile tarafgirlik adam kayırma bulaştırılması hem bizi hem de taraftarlarımızı derinden üzmüştür. Biz bu turnuvaya katılırken sporun tüm güzelliklerin sergilemek ve göstermek kaygısı taşıyorduk. Tek amacımız sporun gerçekten kardeşlik ve dostluk olduğunu ispatlamaktı. Oynadığımız Çivril Belediyesi maçında maalesef bu amacımız katledilmiştir” dedi. Çivril Belediyesi takım oyuncularını sergiledikleri mücadeleden dolayı kutladıklarını da beliren Göktaş “bizim üzüldüğümüz konu favori olduğumuz bir turnuvada üçüncü olmak değil üzüldüğümüz nokta sahada mücadele eden 12 sporcunun hakkının bir hakem tarafından katledilmesidir. Rakip oyuncularda hakem kararlarına en az bizim kadar tepki gösterdiler sonuçta ilk iki setini aldığımız maçı hakem hataları ile üç iki kaybettik” dedi.
Bu tür turnuvalarda final maçlarının beden eğitimi öğretmenleri ya da profesyonel hakemlerin yönetmesi gerektiğini belirten Yasin Göktaş, böyle turnuvalarda finaller yaklaştıkça maçlar hata götürmez. Hem oyuncu, hem hakemlik yapan birisi objektif olamayabilir. Onun için final maçlarında beden eğitimi öğretmenleri, profesyonel hakemler yada lisanslı voleybol oyuncuları hakem olarak görevlendirilmeli. Hakem olanlar turnuvada mücadele eden hiçbir takımda da oyuncu olarak yer almamalı” dedi.



1038 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası