• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

Arırma Tesisi İnşaatı Başlıyor

Çivril Belediye Başkanlığı ile İller Bankası A.Ş arasında yapılan protokol ile "Atık Su Arıtma Tesisi" inşaatı başlıyor. İlçenin Yakasomak Köyü güzergâhında yapımına başlanacak Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatının bu hafta içinde başlayacağını ve 6 ay içinde teslim edileceğini belirten Belediye Başkanı Hakkı Aslan, “Çivril Belediyesine ait Atık Su Arıtma Tesisi İller Bankası A.Ş yetkisiyle Akaba İnşaat şirketine yaptırılıyor. İnşaatının maliyet bedeli 4.824.996,50 TL olup bu rakam İller Bankası tarafından kredilendirilecektir. Bu rakam da eşit taksitlerle İller Bankasına Çivril Belediye tarafından ödenecek. İhale bedelinin yarısı SUKAP kapsamında %50 hibe kredi olarak kullanıldı. Tesisin inşaatının teslim tarihi 180 gün sonra yapılacak. Atık su arıtma tesisi ile ilçemizin kanalizasyon atıkları bu tesisimizde arıtıldıktan sonra tertemiz bir şekilde salınacak" dedi.
Hakkı Aslan yaptığı açıklamada 6 ayda bitirilmesi planlanan çalışma ile Çivril’in alt yapı hizmetlerinin tamamlanacağını ifade etti. İçme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının bitirildiğini dile getiren Aslan; "Atıksu arıtma tesisinin yapımı ile ilçemizde alt yapı sorunu kalmayacaktır. Kanalizasyon yapan ama atıklarını derelere, çaylara bırakan bir belediye değil modern bir arıtma tesisi ile atıklarını arıtan bir belediye olacağız. Bu sayede de İlçemizden doğaya, akarsulara atık bırakılmadan çevreye karşı gereken duyarlılık gösterilecektir” dedi.
Yakasomak Köyü yakınlarında belediyeye ait 20 dönümlük bir araziye yapılacak olan atıksu arıtma tesisinin, büyükşehir yasası ile mülki sınırları mahalleye dönüşen belde ve köyleri kapsayan Çivril’in gelecekteki 50 yıllık ihtiyacını giderecek şekilde planlandığını dile getiren Aslan “Arıtma tesisimiz, ilçe merkezinin yanı sıra Kızılcasöğüt Kasabası ile yakın köylerimize de hizmet sunacaktır” ifadelerini kullandı.



1030 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası