• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Çivril’de Hırsızlık Yapan 5 Kişi Yakalandı

Çivril’de güpegündüz boş olduklarını belirledikleri dairelerin kapı kilitlerini kırdıktan sonra binlerce liralık hırsızlık yapan 5 kişi yakalandı.
Çivril Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş şube müdürlüğüne bağlı ekipler özellikle Perşembe günleri gündüz meydana gelen ev hırsızlıklarını aydınlatmak için operasyon başlattı.
Perşembe günü pazara giden ev sahiplerini takip eden ve boş evleri tespit eden çete üyeleri geçen hafta 4 ayrı evden 2 dizüstü bilgisayarı,15 alyans, çok sayıda küpe ve kolye, 2 saat, 2 cep telefonu, 1 bilezik ile 250 TL nakit para çaldılar. Çete ile ilgili çalışma başlatan Çivril Emniyeti hırsızları çaldıkları eşyalar ile birlikte Denizli’de saklandıkları evde gözaltına aldı.
Perşembe günü yaşanan hırsızlık olayından sonra çalışmalar başlayan emniyet ekipleri mobese kameralarını izleyerek hırsızların izini buldu. Adana’dan hırsızlık için Çivril’e geldikleri belirlenen çete üyelerinin hırsızlık işlerinde kullandıkları aracın rent a car dan kiralanmış olduğu belirtildi.
Daha önce hırsızlıktan ve değişik suçlardan sabıkası olduğu belirtilen A.B (17),B.E (22), E.E (28) ve H.M (28) Adana’dan kiraladıkları araçla Çivril’e gelerek boş olduğunu tespit ettikleri evlere girdiler. Aynı gün birkaç saat içinde 4 ayrı eve giren hırsızların girdikleri evlerden 2 dizüstü bilgisayarı,15 alyans çok sayıda altın küpe ve kolye, 2 saat, 2 cep telefonu, 1 bilezik ile 250 TL Nakit para çaldılar. Çaldıkları eşyalar ile daha önce cezaevinden tanıdıkları H.E (24) nin Denizli’deki evine gittiler. Çivril Polisinin yaptığı fizik takibi sonucu Denizli’de saklandıkları evde gözaltına alındılar. Akşam saatlerinde Çivril Emniyet Müdürlüğüne getirilen zanlılar alınan ilk ifadelerinden sonra yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildiler. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen zanlılardan H.E (24) ile A.B (17) adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken diğer şüphelilerden B.E ve E.E tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Zanlıların kullandıkları arabada yapılan incelemede ruhsatsız bir adet pompalı tüfek ile tüfeğe ait beş adet fişek ele geçirildi.
Boş evlerin zillerini çalarak kontrol eden çete üyelerinin evden birinin çıkması halinde mahallenin imamını ya da muhtarını aradıklarını söyleyerek dikkat dağıttıkları söylendi.
Kadınlar kapıyı çalıyor Erkeler çalıyor
Hırsızlık Büro Amirliği yetkilileri şebekenin çalışma yöntemlerini de ortaya çıkardı. Hırsızlık şebekesiyle birlikte gözaltına alınan Havva E. (28) nin apartmanlara girerek zillere bastığı ve boş daireleri tespit ettiği iddia edildi. Kadınların boş olduğunu tespit ettikleri daire-lere kapı kilitlerini kırarak giren hırsızların para, elektronik eşya gibi eşyaları çalarak kaçtıkları öğrenildi. Daha önceden adam yaralamak suçundan ve hırsız-lıktan poliste kaydı bulunan zan-lılar kendilerine yöneltilen suçla-maları kabul etmediler.



2204 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası