• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Çiftçiye Büyük Müjde

Hazine'ye ait tarım arazileri yarı fiyatına sahiplerini bulacak. Denizli Defterdarı Özgür Çelik, geçimini tarımcılık faaliyetleri yaparak sağlayan vatandaşların uzun süredir şikayet ettiği Hazine'ye ait tarım arazileri konusunda müjde verdi.
Araziyi yıllarca işleyip, geçimini sağlayan çiftçi ve köylülerin hazineye ait olan tarım arazilerini satın alabilmesi için büyük fırsat olan kanun çiftçinin yüzünü güldürecek. 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun çerçevesinde, orman köylülerinin kalkınmasını sağlamak amacıyla hazineye ait tarım arazileri kanunla birlikte çiftçilere satılacak. Denizli’de kanun kapsamında 1 milyon 389 bin 772 metrekarelik tarım alanının köylülere satılacağı açıklandı. Kanunla birlikte 324 köyde toplam 28 bin 627 adet taşınmaz uygun fiyatlar ve ödeme kolaylıklarıyla, daha önceden kullanan hak sahiplerine satılacak.
BİLGİLENDİRMELER ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLÜYOR
Hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında açıklamada bulunan Denizli Defterdarı Özgür Çelik “Denizli’de hazineye ait tarım arazileri tespit edildi ve bu arazilerin kanun kapsamında orman köylülerinin kalkınması için satılması kararlaştırıldı. Denizli’de yaptığımız araştırmalarda 324 köyde 28 bin 627 adet taşınmaz tespit edildi. Bu taşınmazların toplam alanı 1 milyon 389 bin 772 metrekare olarak belirlendi. Diğer yandan başvuruların alınması için 243 köye gidilerek kanun anlatıldı. Geriye kalan 81 köye de gidilerek başvuru alınması için bilgilendirme yapılacak” dedi.
PEŞİN ÖDEMEDE YÜZDE 60 İNDİRİM
Son başvuru tarihinin 28 Nisan 2014 tarihi olduğunu ifade eden Çelik, satışların çok uygun koşullarda yapılacağını belirterek “Şu ana kadar kanundan faydalanmak için 1438 başvuru yapıldı. Tarım arazilerinin satış bedeli taşınmazların rayiç bedelinin yüzde 50’sidir. Satış bedelinin tamamının peşin ödenmesi halinde satış bedelinden yüzde 20, en az yarısının peşin ödenmesi halinde yüzde 10 indirim uygulanacak. Diğer yandan satış bedelinin yüzde 10’u 3 ay içerisinde peşin ödenmesi halinde en fazla 6 yıl içerisinde 12 eşit taksitlerle faizsiz ödeme imkanı da sunulacak” dedi.



825 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası