• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Demiryollarına Kent Konseyi de El Attı

Çivril Kent Konseyi Demiryolunun satışı gündemi ile toplandı.
Cumartesi günü Çivril Kent Konseyi Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan başkanlık etti.
Konsey üyelerinin tam katılım sağladığı toplantıda Devlet Demiryollarına ait arsa ve binaların satış konusu görüşüldü.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan kent konseylerinin görev ve yetkilerini anlatarak “2009 yılında oluşturduğumuz Çivril Kent Konseyi şehrimize dair sorun ve problemlerin yönetsel çözümlerine katkı sağlamak amacıyla kurulmuş ve bugüne kadar da bu görevini yerine getirmiştir” dedi.
Konseyin Aralık ayında özel gündem ile toplandığını belirten Aslan “Aralık Ayı toplantımız Devlet Demiryollarının arsa ve binalarının satışının değerlendirmesi ile ilgili olarak toplandı. Bu konu Çivril için hayati bir konu. Demiryollarına ait 54 Bin metrekare arsanın satılmamasına bir yol bulmak için burada toplandık. Bu bölge 1996 yılında Çivril Belediye meclis kararı ile yeşil alan olarak ayrılmış bir alandır. Ayrıca sit alanı olarak kabul edilmiştir. Buna rağmen bu arsa Özelleştirme İdaresine devredilerek imara açılmaya çalışılıyor. Buradaki taş binalar tarihtir. Bu istasyon, bu raylar bir tarihtir. Bizim buraya sahip çıkmamız demek Çivril’in tarihine sahip çıkmamız demektir” dedi.
Konsey üyelerinin satışı engellemek için sundukları çözüm önerilerinin tartışılmasının ardından konsey üyelerinin Devlet Demiryollarına ait arsanın satılmaması kararını Denizli Milletvekillerine ve Devlet Demir yolları Genel Müdürlüğüne gönderilmesi önerisi ile sona erdi.



646 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası