• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Demir Yolları Arsası İçin Çivril Tek Yürek Olacak

Devlet demiryolların ait arsa ve depoların bulunduğu alanın satılacağı haberinden sonra Çivril tek yürek oldu.
Hafta başında Yeşil Çivril gazetesinde yayınlanan ‘Bari Burası Satılmasın’ başlıklı haberden sonra Çivrilli gönüllüler bir araya gelerek Devlet Demiryollarına ait bina ve arsaların satışını durdurmak için birlikte hareket etme kararı aldı. Pazartesi gün akşam Çivril Kent Konseyi Kültür merkezinde bir toplantı düzenleyen oluşum üyeleri ilk etapta tüm Çivril’i satış konusunda bilgilendirme kararı aldılar. Çivril Çevre Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Doktor Turgay Ünal önderliğinde toplanan grupta Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, Çivril’in Sesi Gazetesi’nden Sebahattin Yaman, Çivril 30 Ağustos Gazetesi’nden Ali Şahan, Yeşil Çivril Gazetesi’nden Bülent Çakır ile bazı STK başkanları katıldı.
Amaç Çivril’in olanı Çivril’de bırakmak
Demiryollarına ait arsaların özelleştirme idaresine devredilmesi ve imar planı hazırlatılarak satışa çıkartılacak olmasını Çivril’e ihanet olacağının karara bağlandığı ilk toplantıda katılımcılar “demiryolları yüz yıldır Çivril’de buraların imara açılarak satılacak olması Demiryollarının tamamen Çivril’den gitmesi anlamına gelir. Bu demiryolu hattı bugün faal olmayabilir ama ileride bu hattın aktif hale getirilmesi Çivril için hayati bir önem taşımaktadır. Buranın satışına karşı çıkmak ve çalışmak her Çivrillinin vazifesi olmalıdır” dediler.
Geniş kapsamlı toplantı Perşembe gün
Yapılan ilk toplantının atılacak adımların belirlenmesi için dar kapsamlı olduğunun altını çizen Doktor Turgay Ünal bu mesele sadece bir iki kişinin karşı çıkacağı ya da savunacağı bir konu değil. Çivril topyekûn bir mücadele göstermeli bunun içinde Perşembe gün akşam saat 19.00 da yine kent konseyi merkezinde yerel idarecilerin ve STK temsilcilerinin siyasi parti başkanları ile muhtarların ve halkın katılımı ile daha geniş kapsamlı bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu toplantıda da herkesin fikrini alarak ortak bir mücadele planı oluşturacağız” dedi.
“Satışı Gazetedeki haberden öğrendim”
Toplantıda kısa bir konuşma yapan ve konun önemine değinen Çivril Belediye başkanı Hakkı Aslan “dört ay önce Toprak mahsulleri ofisine ait arsada da aynı yöntemle satılmak için imar planı hazırlandı. O arsanın satılmasını engellemek için Belediye Başkanı olarak elimizden gelen bütün hukuki mücadeleyi sergiledik. Şimdi o arsadan daha hayati öneme sahip ve daha büyük bir arsanın satışı ile karşı karşıyayız. Demiryolları arsanın imar planı ile ilgili olarak belediyemize herhangi bir talep de bulunmamıştır. Olsa ilk ben karşı çıkar ve gerekli mücadeleyi başlatırdım. Ben de buranın satılacağını gazetedeki haberden öğrendim ve çok şaşırdım” dedi.



807 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası