• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

“Yapılmayan Köy Yolları Kimin Suçu”

Basın mensupları ile haftalık değerlendirme toplantısında bir araya gelen ve gündeme dair açıklamalarda bulunan başkan Aslan “Çivril’in yolları yapılmıyor diye konuşanlar köy yollarını neden görmüyor” dedi.
Çivril Belediyesinin yaptığı çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Çivril belediye başkanı Hakkı Aslan Çivril Belediyesi olarak son 4 buçuk yılda 850bin M2 yol yaptıklarının altını çizerek “2009 yılında göreve geldikten sonra kanalizasyon nedeniyle kazılan yolları yapmak için büyük çaba gösterdik. O dönemlerde vatandaşlarımız haklı olarak çamur ve tozdan çok sıkıntı çektiler. Bizde belediye olarak en hızlı şekilde yollarımız yaptık. Bugün Çivril’de taş döşenmemiş asfalt olmamış hiçbir sokak hiçbir hane önü kalmamıştır. 4 yılda kendi imkânlarımızla 850 bin metrekare yol yaptık. Bu büyük bir başarıdır. Ama hala Çivril’in yollarını kaldırımlarını diline dolayanlar var. Çivril’de şuan yolu toprak olan hiçbir sokağımız yok” dedi.
Köylerin hali acınacak durumda
Belediye olarak ilçe merkezinde modern bir kent yapma yolunda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aslan Çivril büyük ve modern bir kent olma yolunda ilerlerken maalesef köylerimiz geri kalmışlıktan kurutulamıyor. Çivril’de bugün yolları köy meydanları çamur içinde olan bir sürü köy var” dedi. Köylere hizmetin İl Özel idaresi tarafından getirildiğini belirten Başkan Aslan “İl Özel idaresi bugüne kadar Çivril’in köylerine çocuk parkı ile otobüs durağı dışında ne yapmış hangi köyün ne kadar yol ihtiyacını kapatmış. Bugün köylerde çamur olmuş yollarda evine gidemeyen vatandaşlarımız var. 44 Milyon TL bütçe yapan Özel idare neden Çivril’e Çivril’in köylerinin ihtiyaçlarına cevap vermez. Neden hala çamur içinde yaşamalarına göz yumar?” dedi. İl Özel idaresinin hem mali hem de ekipman bakımından yeterince donanımlı olduğunun altını çizen başkan Aslan “Kış geliyor, yağmur ve kar yağışları başladı. Çivril şehrimizde hemen bütün cadde ve sokakları son üç yıl içerisinde ya parke taş ya da asfalt yapıldı. Fakat köylerimiz çoğunlukla çamur içinde. Üç kasabamız (Kıralan, Gürpınar ve Gümüşsu’da) kanalizasyon kazısı devam ettiğinden yol yapım sorunları devam ediyor. Bazı köy muhtarlarımız bir yolunu özel çabaları ile bulup parke taş yol yapmışlar. Köylerimizin çoğunda yaşanan Yol sorunun sorumlusu köy muhtarları değildir. Sorumlu köyde yaşayan vatandaşlarımızda değildir.
Köylerin yol sorunu başta olmak üzere sorumlusu İl Özel İdaresi yani İl Genel Meclisidir. Yol dâhil tüm köy sorunlarında Denizli İl Genel Meclisi üyeleri yetkilidir, görevlidir.
Bir (1) Nisan 2014 tarihine kadar köylerimizdeki sorunların çözümünü İl Genel Meclisi üyelerinden bekliyoruz. Çivril’in merkezindeki 12 mahallede yol sorununu, yeşil alan, park sorununu, içme suyu, temizlik, imar planı, ağaçlandırma sorunları bitti. Kent Konseyi, yeşil saha, halı saha, paneller, yaz spor okulları, festival gibi sosyal ve kültürel etkinlikler çevremizdeki hiçbir ilçede görülmeyen ölçüde var ve devam ediyor. Kent Konseyimiz, kültür merkezimiz, konferans salonlarımız var. Bunlar diğer ilçelerde henüz yok. Biz Çivrilliler olarak 55 köyümüzde de bu ve buna benzer eksikliklerin tamamlanmasını istiyoruz. Şimdiye kadar bu hizmetlerin eksik kalmasına üzülüyoruz. Çivrilimiz her konuda güzel bir şehir olmuştur. Tüm güzellikleri köylerimizde de görmek istiyoruz. Köylerimizdeki eksiklerin giderilmesini 1 Nisan 2014’e kadar İl Genel Meclisi’mizden bekliyoruz. 1 Nisan 2014’ten sonra görev Çivril Belediyesi’nin olacaktır” dedi.



1737 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası