• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.224632.3537
Euro34.609234.7479

Başkan Aslan: “AKP’DEN KURTULMANIN İLK ADIMI YEREL SEÇİMLERDİR”

1 Aralıkta yapıla eğilim yoklamasından zaferle çıkan Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan ara verdiği köy ziyaretlerine Emirhisar ziyareti ile son verdi. Haftasonu belediye meclis üyesi aday adayları ile birlikte Emirhisar Kasabasını ziyaret eden Başkan Aslan burada vatandaşlarla bir araya gelerek 2014 yerel seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Aslan köy kahvesinde yaptığı konuşmada “sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, biliyorsunuz 2014 yılında yerel seçimler yapılacak, yerel yöneticilerimizi seçeceğiz. Şimdilik demokrasi işliyor ve bizleri yönetecek, ihtiyaçlarımızı karşılayacak kişileri demokrasinin nimetlerinden yararlanarak seçeceğiz. Seçimi kazanacak olanlar yönetici, kazanamayacak olanlar da muhalefet, yani halk adına yöneticileri denetleyici olacaklar, halkın istek ve şikâyetlerini, beklentilerini yöneticilere ulaştıracak ve sonra da onların takipçisi olacaktır. İşte bu rejime biz demokrasi diyoruz. Her rejimde iktidar vardır ama demokrasi dışında hiçbir rejimde halkın sesini duyuracak, şikâyetlerini dile getirecek muhalefet yoktur. Biz buna kısaca diktatörlük diyoruz. Diktatörlüklerde, hak, hukuk, adalet, eşitlik aranmaz. Diktatörün dediği kanundur. Yerel seçim, AKP faşizminin önünü kesmenin ilk ayağıdır. Bunu aklımızdan çıkarmayalım lütfen. Önce önümüzdeki yerel seçimde AKP’yi geriletmek zorundayız. Sonra sıra genel seçimde iktidardan uzaklaştırmaya gelecektir. Partimiz CHP, yerel seçim öncesi aday belirlemede son derece demokratik bir yöntem uyguladı. CHP Çivril Belediye Başkan Adayı, partimize kayıtlı üyelerin eğilim yoklaması ile saptandı. Partimize kayıtlı tüm üyelerimiz, kimi belediye başkanı olarak görmek istediğini, gizli oy, açık sayım sonucunda ortaya koydu. Genel merkez, bizim gerçekleştireceğimiz eğilim yoklamasına uyar veya uymayabilir. Genel merkez üzerinde bizim bir baskı oluşturmamız söz konusu olamaz” dedi.
Konuşmasında büyükşehir yasasına da değinen başkan Aslan “bu yasa Turgut Özal’ın çıkarttığı yasanın yenilemeden uygulamaya konulmuş halidir. Büyükşehir yasası bu haliyle kırsal kesimin ihtiyaçlarına cevap verecek düzeyde değildir. Onun için bu yasanın yeniden ele alınıp değerlendirilerek eksik yerlerinin tamamlanması gerekmektedir” dedi.
2009 yılından itibaren Çivril’e kazandırılan ve yapılan hizmetler konusunda da bilgiler veren başkan Aslan “Çivril bugün itibari ile Denizli’nin en modern en çağdaş ilçesidir. Kent Konseyi olarak Denizli Beldiyesi dışında kent Konseyi olan kendi kültür ve toplantı salonu olan bir başka ilçe ve kent konseyi yoktur. Çivril’de kişi başına düşen Yeşil alan miktarı bugün İstanbul ve Ankara’daki kişi başına düşen yeşil alan miktarından fazla. İlçemiz merkezinde yolu asfalt olmamış ya da taş döşenememiş bir metre kare yol kalmadı. Bu hizmetleri kendi imkânları ile tamamlayabilen başka ilçe yoktur” dedi.



941 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası