• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Adnan Keskin "Gerekirse Sandık konulacak"

Yerel seçim çalışmalarına köy ve kasabalarda devam eden Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan Çıtak Kasabasında yaptığı köy toplantısında son günlerde CHP içinde yaşanan aday belirleme kriterleri ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.
CHP’nin Merkez Yürütme Kurulunda aldığı karar ile Çivril belediye başkan adayını anket ile belirleme kararının demokrasiye aykırı olduğunu belirten başkan Aslan “başta genel başkanımız olmak üzere tüm parti yöneticileri demokrasiye inanan insanlarız. Çivril için yapılan bu anket çalışması parti görüşüne aykırı bir durumdur. Onun için Denizli’nin tüm ilçelerinde olduğu gibi Çivril’de de başkan adayı sandık ile belirlenmelidir” dedi. Çivrillilerin bu anti demokratik uygulamaya kaşı çıkmak için başlatılan imza kampanyasına büyük ilgi gösterdiklerini, belirten Başkan Aslan “biz parti tabanı olarak bu antidemokratik çalışmaya karşıyız. Demokrasinin en büyük savunucusu olan CHP’de bu tür bir uygulama olmamalı” dedi.
Alınan karardan sonra parti genel merkezine giderek parti yöneticileri ile bir görüşme yaptığını da belirten Başkan Hakkı Aslan “alınan karardan sonra Ankara’ya giderek parti yöneticileri ile bu durumu konuştuk. Özellikle Adnan Bey gerekirse Çivril’de sandık konulacak dedi. Önümüzdeki haftalarda hem anket yapılacak, hem de sandık konularak delege ve partililere oy kullanma şansı verilecek” dedi.
“Derin sular, yüzmeyi bilmeyenlere yasaktır”
Konuşmasında büyükşehir yasası ile birlikte Çivril’in kasaba ve köyler ile birlikte 65 bin nüfuslu çok büyük bir ilçe olacağını belirten başkan Aslan “Çivril sadece ilçe merkezinden ibaret bir yer değil artık. 55 köy ve 9 kasabanın da dahil olmasıyla çok büyük ve geniş bir yerleşim alanı oldu. Onun için Çivril gibi bir ilçede belediye başkanlığı yapmaya talip olmak cesaret, bilgi, deneyim, tecrübe ister. Çivril Belediye Başkanlığı belediyeciliği bilmeyenler için ağır bir görev olur. Yüzmesini bilmeyene derin sular yasaktır diye bir atasözümüz bile var” dedi.
Bugünü değil en az 50 yılı planlamalı
Çivril Belediye Başkanı olacak ismin belediyecilik konusunda deneyimli ve tecrübeli olması gerektiğinin altını çizen Başkan Aslan belediye başkanlığına talip olan adayın yaşadığı şehri çok iyi bilmesi, sosyal ve kültürel yaşamı ile coğrafi özelliklerini de iyi etüt etmesi gerektiğini belirterek “yönetmeye talip olduğunuz şehri tüm özellikleri ile tanımanız gerekir. Yapacağınız çalışmaları kafanıza göre değil ihtiyaçlara ve taleplere göre yapmanız gerek. Bunun içinde bölgeyi bilmeniz ve insanları tanımanız gerek. Belediyeciliği yaparken planladığınız hizmet ve icraatlar en az elli yıllık ihtiyaca cevap verecek nitelikte olmalı. İşi bilmezseniz yaptığınız işi bugün yapar yarın bozmaya gidersiniz” dedi. Çıtak’ta üç kahveyi ziyaret eden başkan Hakkı Aslan yaklaşık 3 saat süren konuşmasında 200 kişiye hitap etti.



911 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası