• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Cumhuriyetin 90. Yıl Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90. yıl dönümü nedeni ile ilçemizde kutlamalar bir gün önceden başladı. Kutlamaların başlangıcı dün Çivril Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni idi. Tüm yurtta 90 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının çabası ve gayretleri ile 1923 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyetini her yıl olduğu gibi bu yılda doyasıya kutlama hazırlıkları devam ederken ilçemizde kutlamalar bir gün önce başlayarak Atatürk anıtına çelenk koyuldu.
Gerçekleşen törene Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan, Garnizon Komutanı Necati İlhan, Emniyet Müdürü Osman Başer, siyasi partilerin temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşları yöneticileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Çivril Kaymakamlığı, Çivril Belediyesi ve Garnizon Komutanlığının Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı ve ardından da saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile sona erdi.
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının Salı günkü bölümünde ise ilk olarak Saat 09.30’da Çivril Kaymakamı Orhan Burhan Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Akabinde ise saat 10.00’da Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtındaki programa geçildi. Cumhuriyet meydanındaki Kutlama Programında ilk olarak Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Necati İlhan ve Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Daha sonra Kaymakam Orhan Burhan günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Kutlama programı, öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları ekiplerinin sergilediği performans ile devam etti. Kadir Kameroğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteri vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Çivril Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren öğrencilere madalyalarının verilemesinden sonra yapılan tören geçişi ile Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalar sona erdi.
Cumhuriyet Bayramı Kutlamaların akşamki bölümünde ise Çivril Belediyesi tarafından Sevinç Akkaya konseri düzenlendi.



787 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası