• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Gelecek Nesillere Yemyeşil Bir Çivril Bırakacağız

Çivril’in gelecek 50 yılını planlayarak çalışmalarına devam eden Belediye Başkanı Hakkı Aslan Belediye işçi ve imkânlarıyla iki yıl içersinde bölgesinin en büyük mesire alanını inşa etti. İki yıl önce başlayan çalışmalarda sona gelindiğini belirten Başkan Aslan “Çivril’de gelecek 50 yıllık kentsel yerleşim planı çerçevesinde kentsel dönüşüme gerek duymadan altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlıyoruz. Yeni Bayraktepe Mesireliğiyle de Çivril’e büyük bir değer daha kazandırıp gelecek nesillere oksijeni bol, yeşil bir Çivril bırakmak istiyoruz” dedi.
Toplam 495 dekar arazi üzerinde kurulu Bayraktepe’nin, 222 dekarlık kısmı mesire alanı olarak düzenlendiğini belirten Başkan Aslan “222 dekar mesire alanı içersine 96 adet kapalı kamelya yaptık. Bunun dışında park alanına sosyal tesisler inşa ettik. Burası her şeyiyle tam bir dinlence alanı oldu” dedi. Bayraktepe’yi çimlendirmenin yanı sıra dikilen 25 türde 5000 ağaç ile de orman’a çevirdiklerini belirten Başkan Aslan “mesire alanı sadece mangal yapılacak bir yer olarak düşünülmedi. Planlamamız buranın geleceğin Çivril’ine hizmet etmesi yönünde oldu. Bayraktepe de çimlendirilen alanlar dışında Akasya, Çınar, Sedir, Sekoya, Ihlamur, Erguvan, Dişbudak, İğde den oluşan ağaç çeşitlerinden 5000 ağaç dikimi yapıldı. Burası Çivril’in oksijen deposu olacak” dedi. Burayı sadece mangal yapılacak yer olarak değerlendirmenin haksızlık olacağını belirten Başkan Aslan “Yürüyüş parkurları, spor alanları, dinlenme yerleri, şelale ve havuzlarıyla, sosyal alanları ile modern bir park yaptık. Burasını sadece mangal yeri olarak değerlendirmek buraya haksızlık olur. Burası her şeyiyle modern Çivril’in geleceğidir” dedi.
Çalışmaların tamamen Çivril Belediyesinin kendi imkanlarıyla gerçekleştiğini belirten Hakkı Aslan “parkın peyjaz düzenlemesinden ağaç dikimine kadar, kazım işlerinden molozların nakliyesine her şeyi Belediye imlanları ile yaptık. Zaten bu boyutta bir parkı parayla dışarıya yaptırmanız imkânsız. Çalışmalar sırasında büyük bir özveri ve gayret gösteren belediyemiz Park ve Bahçeler sorumlusu Ziraat Mühendisi Habibe Taşdemir’e ve diğer çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Burası onların emeğinin ürünüdür” dedi.
Tarihte kurulan 16 Türk devletini temsilen dikilen 16 bayrak gönderi ile Bayraktepe adını alan yeni mesireliğin Kasım ayı içersinde tamamlanmış olacağı ve hizmete açılacağı ifade edildi.



1569 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası