• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632

ÇİVRİL SİYASETİNDE SEVİYE DÜŞMEMELİ

Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aslan düşüncelerini kamuoyuna yazılı olarak aktardı;
“30 Martta yapılacak yerel seçimlerde aday olmayı düşünen her partiden hemşehrilerimiz, kardeşlerimiz var. Öncelikle bu seçimleri Çivril’e hizmet anlamında düşünen bütün aday arkadaşlarıma başarılar dilerim.
Elbette kendi görüş ve projelerini açıklarken farklı konularda karşılıklı eleştiriler de olacaktır. Zira Demokrasi, farklı siyasi görüşler, farklı siyasi partiler ve yönetim anlayışları demektir. Ancak biz Çivril’de eleştirilerin kendisine rakip olduğunu ya da olacağını düşünerek başkaları hakkında “Aciz, saçmalık, bit pazarı” gibi söylemlerin, söyleyenler açısından bir noksanlık olduğunu düşünürüz.
Ne de güzel ifade ediliyor bazı şeyler: “ Çivril’in makus talihini değiştirmek”, “Modern bir kent yapmak”, “Çivril’i Çivrillilerle yönetmek”. Bunlar güzel hedefler. Ancak zaten Çivril’i Çivrillilerle yönetmeyelim diyen yok ki. Çivril Çağdaş ve Modern bir kent olmasın diyen de yok. Asıl söylenecek şey, modern ve çağdaş kent derken, bugün Çivril’de olmayan hangi eksikleri yapacağını söylemektir. Ya da “Çivril’in makus talihini değiştirmek”ten bahsederken, makus talihin ne olduğunu anlatmak gerekir.
Mesela 6 yıldır bitirilemeyen Uşak-Çivril Karayolu bir Makus Talih midir? Sadece arsa takası 4 yıldır yapılamayan hastane meselesi ve bunun sorumluları Çivril için bir makus talih midir? Kendi partisi iktidarda ve belediye başkanı da kendi partisinden iken 10 yıl boyunca kanalizasyon için adım atmamak Çivril’in makus talihi mi idi?
Çivril’i “Büyük bir köy olmaktan kurtaracağız” diyebilenler, Çivril’de Yaz spor okulu, Elma Festivali, Çim Saha, Kent Konseyi, Cumhuriyet Balosu, Tarih Sempozyumları, Çivril’in ortasına dikilen AVM’yi yıkarak yapılan Cumhuriyet Parkı, Belediye Tiyatro Kursları, Kent Konseyi Kültür Merkezi ve Gençlik Lokali, 23 Nisan Parkı, 200 bin ağaç dikimi ve Çivril’e ilk defa dikilen bir Atatürk Anıtını ve Çivril’de ilk defa yapılan bir Konferans Salonu’nu ve ortak sevinç tablosu olarak broşürlerimizde anlattığımız daha bir çok hizmeti Çağdaş Kent Yaşamı olarak görmüyor mu?
Çivril’in 117 kilometre kanalizasyon borusu inşaatından sonra Çivril Belediyesi’nin yaptığı 850.000 metrekare yolun yapılmasını yetersiz gören olursa bundan daha fazlasını yaptığını göstermesi gerekir.
Bu ülkede “Demokrasi açılımı” ve “İleri demokrasi” deyip de Türkiye’de demokrasiyi, özgür basın, özerk üniversite, bağımsız yargı, anayasal hak olarak bütün dünyada kabul edilen toplantı ve gösteri ve eleştiri haklarının nasıl yok edildiğine tanık olma durumundayız. Onun için çağdaş şehir, “modern Çivril ve makus talih” ve de başkaları için “aciz” ifadesini kullananlar bu ifadelerle ve bunların içinde ne yapmak düşüncelerini daha açık söylemelidirler.
Önümüzdeki süreçte daha güzel şeyler söylemek umuduyla halkıma sevgilerimi saygılarımı sunarım.”
İbrahim Hakkı ASLAN
Çivril Belediye Başkanı



871 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası