• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Başbakana sordu:

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Başbakana sordu: “Denizli ziyaretiniz öncesinde Denizli Belediyesi personeline Belediye Başkanı tarafından mitinge katılmaları talimatının verildiği ve çalışanlara bu konuda baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur?”

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlandırılmasını arz ederim. Saygılarımla.

Adnan KESKİN

Denizli Milletvekili

28 Eylül 2013 tarihli Denizli ziyaretiniz öncesinde, Belediye Başkanı Osman Zolan’ın belediye çalışanlarına yapacağınız açılışlara ve mitinge katılmaları yönünde baskı yaptığına, Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı ve Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından bölge esnafının GBT (Genel Bilgi Tarama) sorgulamasından geçirildiğine ilişkin haberler basına yansımıştır.  Buna göre;

1.Denizli Belediyesi personeline Belediye Başkanı tarafından mitinge katılmaları talimatının verildiği ve çalışanlara bu konuda baskı yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu talimatı yerinde ve doğru buluyor musunuz? Bulmuyor iseniz Belediye Başkanıyla ilgili herhangi bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? Mitinge katılan belediye çalışanları nasıl tespit edilmiştir?  Katılmayanlar için cezai işlem uygulanacak mıdır?

2.Belediyenin muhalefete mensup belediye meclis üyelerine miting ve toplu açılış törenine katılımları için davetiye gönderilmiş midir? Gönderilmemiş ise nedeni nedir?

3. Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı ve Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından miting öncesi Çınar Meydanı ve çevresindeki esnafı GBT (Genel Bilgi Tarama) sorgusundan geçirdiği ve ‘Neden bize GBT sorgusu yapıyorsunuz’ şeklinde gelen sorulara ‘Başbakan Erdoğan geliyor. Bu resmi bir prosedür’ yanıtları verildiği doğru mudur? Miting için toplam kaç güvenlik mensubu görevlendirilmiştir?

4.Esnafa ve halka yönelik GBT sorgusu yapılmış ise buna ihtiyaç duyulma nedeni ve bundan amaç nedir? Güvenlik gerekçesiyle halkın ve esnafın fişlenmesi anlamına gelen bu uygulama yasal mıdır? AKP li olan ve olmayanlar mı tespit edilmeye çalışılmıştır?

5. Miting alanı olarak kullandığınız Çınar Meydanı ve çevresinde Atatürk fotoğrafının bulunduğu kaç Türk Bayrağı kullanılmıştır? Atatürk’ün posterinin bulunmadığı doğru mudur? Doğru ise miting alanında Atatürk’ün fotoğrafının/posterinin bulunmamış olmasının nedeni nedir?

6. Denizli’de kaç tesisin açılışı gerçekleşmiştir? Bazı tesislerin bakım ve onarımının toplu açılış programına alındığı doğru mudur? Kaç adet fabrika açılışı gerçekleşmiştir?

7.Mitingte AKP bayraklarının Yeni Cami’ye sokulduğu ve akşam ezanı okunduğu sırada caminin pencerelerinden parti bayraklarınızın sallandığı doğru mudur? Eğer doğru ise sorumlularla ilgili herhangi yasal bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?

8.AKP’nin değil, halkın ibadethanesi olan cami gibi yerlerden bir siyasi partinin bayraklarının asılmasını yada camilerden beli bir siyasi partinin propagandasının yapılmasını doğru buluyor musunuz? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınız döneminde, okuduğunuz şiirde yer alan dizelerdeki gibi  “Minareleri süngünüz, Kubbeleri miğferiniz, Camileri kışlanız”,olarak mı görmektesiniz? “



702 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası