• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Başkan Aslan son sürat köy gezilerinde

2014 yerel seçim çalışmalarına devam eden Çivril Belediye Başkanı Hakkı Aslan gittiği köylerde yoğun ilgi ile karşılanıyor. Her gün akşam bir köy ziyareti gerçekleştiren Aslan’a çalışma arkadaşları, parti ilçe yönetim üyeleri ile Belediye Meclis Üye aday adayları eşlik ediyor.
Son olarak İğdir ve Yakasomak köylerine giden başkan Aslan vatandaşlara hitap ederek büyükşehir yasası ve 2014 yerel seçimleri hakkında bilgiler verdi.
Konuşmasında değişen büyükşehir yasası ile önümüzdeki yerel seçimlerin farklı bir hava da geçeceğini belirten Aslan “bu seçimler farklı bir hava da geçecek. Daha önce Çivril merkezde 15 kahve gezisi ile biten seçimler büyükşehir olduktan sonra köy ve kasabaların mahalle olmasıyla geniş bir alana yayıldı. Artık Irgıllı da Çivril, Karalar’da” dedi. Büyükşehir yasası ile köy ve kasaba kavramının kaldırıldığını da belirten Aslan “Büyükşehir olduktan sonra Özdemirci Kasaba olmaktan çıktı mahalle oldu Karabedirler köy olmaktan çıktı mahalle oldu. Hayatımızdaki köy ve kasaba kavramları bu şekilde yok edildi” dedi. Büyükşehir yasasının iddia edildiği gibi çok fayda ve getirisi olan bir yapılanma olmadığına da dikkat çeken Başkan Hakkı Aslan “bu yasayı çıkaranlar hiç size sormadan bu yasayı onayladılar. Öyle dedikleri gibi çok fazla da getirisi olan bir yapılanma değil. Evet, bazı güzel şeyler olacak ama bu iş köy ve kasabalarımızdan çok şey alıp götürecek. Yakasomak’taki bir vatandaş ile kendisini yöneten başkan arasında 100 km mesafe koydular. Bu yöntemle yönetenle yönetileni bir birinden iyice uzaklaştırdılar” dedi.
Gittiği köylerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Hakkı Aslan vatandaşların sorularına da teker teker cevap verdi. Genellikle büyükşehir ile ilgili sorularla karşılaşan Başkan Aslan bu yasasın yeniden yapılanması gerektiğini seçimlere daha altı ay olduğunu ve mecliste yapılacak yeni bir çalışma ile tespit edilen bazı eksik ve hataların giderilebileceğini belirterek “seçimlere kadar eksikler yeniden gözden geçirilmeli. Köy ve kasabalar ile ilgili bazı detaylar yeniden düzenlenmeli. Büyükşehir yasası bu haliyle faydadan çok zarar getirecek” şeklinde konuştu.



960 kez okundu

Yorumlar

     10/10/2013 15:05

hakkı beyin daha önce köylere ihtiyacı yoktu ilçe merkezindeki chp liler başkan olması içi yeterliydi bu sene seçilmesi zorlaşında tabi köy köy dolaşacak
Misafir - adsız

Saat
Site Haritası