• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

“İLÇE BELEDİYELERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNİN ŞUBESİ DEĞİLDİR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Çivril gezisinde halka “Büyükşehir ile ters düşmeyin” mesajını değerlendiren Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan ilçe belediyeleri büyükşehir belediyesinin şubesi değildir dedi.
Haftasonunu Denizli’de geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tavas, Acıpayam ve Çivril ilçelerini ziyaret ederek halka seslendi. Çivril Cumhuriyet Meydanında konuşma yapan Erdoğan’ın “büyükşehir belediyesi ile ters düşmeyin” mesajına karşın İbrahim Hakkı Aslan “ilçe belediyeleri büyükşehir belediyelerinin şubeleri değildir” şeklinde değerlendirdi. Aslan; büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyelerinin görev ve yetkilerinin yasa ile belirlendiğini vurgulayarak, “gelecekte herhangi bir ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesi arasındaki diyalog ve işbirliği tamamen yasaların çizdiği sınır içerisinde olabilir. Büyükşehir yasası, büyükşehir ile ilçe belediyelerinin yetki, görev ve sorumluluklarını belirlemiştir. Ve her şey bu çerçevede gelişir. İlçe belediyeleri büyükşehir belediyelerinin şubesi değildir” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın Çivril’in imar durumunu eleştiren sözlerine de vurgu yapan Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan 1/1000’lik ve 1/5000’lik planların binaların yüksekliği ve kat sayılarının eşit olacağı ile ilgisi yoktur. Kaldıki Türkiye’nin hiç bir şehrinde binalar aynı yükseklikte ve katta değildir. İstanbul 28 yıldan beri büyükşehir. İstanbul’da binalar aynı, yüksekliklerı eşit mi? İstanbulda bazı binalar 50 katlı iken bazıları ise tek katlı gecekondu. Denizli’de bina kat sayıları eşit mi? Diye sordu.
Çivril Belediye Başkanlığı yaptığı 1995 yılında Türkiye’de sadece Çivril’de bina kat sayılı 4 kat olarak sınırlandırılmıştır. Ancak 1999 yerel seçimlerinde belediye başkanlığını kaybettik. Daha sonra başkan olan AKP’li belediye başkanları 4 katlı olarak düzenlenen imar planını yeniden eski haline dönüştürdü. Ayrıca bunun büyükşehir yasası ile de ilgisi yok. Öyle olsaydı 28 yıldan bu yana büyükşehir olan İstanbul’da bir yerde 50 katlı bina bir başka yerde 2 katlı gecekondu olmazdı” dedi.



668 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası