• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Kent Konseyinin Gündemi TMO Arsası

Kent konseyi toplantı merkezinde Hakkı Aslan başkanlığında toplanan konseye tüm üyeler eksiksiz katıldı. Tek gündem maddesi ile toplanan konsey, Özelleştirme İdaresi tarafından satılığa çıkartılan arsanın Sağlık Bakanlığına devredilmesi için karar aldı.
Konsey’in başkanı olarak toplantının açılış konuşmasını yapan Hakkı Aslan, Türkiye Şeker Fabrikaları tarafından özelleştirme idaresine verilen ve satışa çıkartılan 13 BİN m2 arsanın sağlık bakanlığına devredilmesi için yaklaşık 15 gündür çalışma yaptıklarını belirterek “bu arsanın satılmaması için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.
Başkan Aslan konuşmasında Özelleştirme İdaresinin yaklaşık 1 ay önce Çivril Belediyesinden arsanın imar planının yeniden düzenlenerek konut yapımı için uygun hale getirilmesi konusunda çalışma yapmasını istediğini belirterek “özelleştirme idaresi belediyemizden bir ay kadar önce bu arsanın imar planın değiştirilmesi konusunda çalışma yapmasını talep etti. Çivril Belediyesi olarak bu arsanın imara açılmaması için görüş bildirdik. Ancak imar planı değişikliği sadece belediyeler tarafından yapılmadığı için kurum kendisi de imar planı değişikliği yapabiliyor. Bizde Çivril Belediyesi olarak hem Denizli Valisine, hem Kaymakama, hem de tüm Denizli Milletvekillerine ve Ak Parti İlçe Başkanı ile İl Başkanına birer mektup yazarak bu arsanın resmi alan olarak bırakılmasını hatta Sağlık Bakanlığına devredilmesi gerektiğini önemle hatırlattık” dedi.
Konsey olarak bu arsanın satılmaması için bir çalışma ve eylem planı oluşturmak için bir araya geldiklerini belirten Hakkı Aslan “arsanın satılmaması için belediye olarak gerekli girişimleri ve çalışmaları yaptık. Bu noktadan sonra şehrimizin en büyük STK’sı olan Çivril Kent Konseyi olarak ta satışın olmaması için çalışmalıyız. Bu anlamda kamuoyu oluşturmak adına ne gerekiyorsa yapacağız. Pazar günü ilçemize gelecek olan Başbakanımıza sesimizi duyurup buranın resmi alan olarak kalması gerektiğini isteyeceğiz” dedi.
Geçen hafta içerisinde AK Parti İlçe Başkanı Ümit Çelik’e konuyla ilgili olarak bir dosya verdiklerini belirten Aslan “aynı dosya bizde var bu dosyayı Başbakana vermek için bir görüşme talebimiz olacak. Tabi Başbakanımızın programı nasıl bilmiyorum ama bizimle görüşmesi durumunda ileteceğim ve söyleyeceğim tek konu bu olacak” dedi.
Toplantı üyelerin görüş bildirmelerinin ardından alınan kararın oylanmasıyla bitti.



729 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası