• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

“İKTİDARIN GÜCÜ OLMADAN BAŞARDIK”

Gümüşsu Belediye kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Hakkı Aslan vatandaşlardan gelen soruları cevapladıktan sonra Büyükşehir yasası ve yerel seçimler hakkında bilgi verdi.
Gümüşsululardan yerel seçimlerde CHP’ye destek olmalarını isteyen Başkan Aslan “AKP hükümetinin çıkardığı büyükşehir yasası ile artık tüm köyler mahalle olmuştur. Biz yani CHP'ye göre bu yasa yanlış ve eksiktir.
Yapacak bir şey yok. Hükümetin çıkardığı yasaya uymak zorundayız. Onun için bu yasanın doğru taraflarını araştırıp, nasıl daha iyi ve kaliteli hizmet verebiliriz onu düşünmek zorundayız. Bizim Çivril Belediyesi olarak bu konuda hazırlıklarımız var. Hizmeti aksatmadan yürüteceğiz. Biz Çivril belediyesini desteklerinizle tekrar kazandıktan hemen sonra özel hizmet birimleri oluşturacağız. Köylerimizin ve kasabalarımızn eksiklerini tespit edeceğiz ve bu eksiklerin giderilmesini sağlayacağız. Köylü vatandaşımız merak etmesin hükümetin çıkardığı yasa ne kadar eksik ve yanlış olursa olsun CHP’nin iktidarında hizmette eksilme olmayacaktır. Yeter ki siz CHP ye destek olun, omuz verin. Birlikte başaramayacağız görev, aşamayacağımız engel yoktur. Hiç endişeniz olmasın, CHP’nin deneyimli ve çalışkan kadroları Çivril’i yönetmeye hazırdır. Bizler CHP olarak bilgimizle, birikimimizle, adil ve dürüstlüğümüzle Çivril’e hizmet etmeye yine talibiz. Bize fırsat verin, oylarınızla destek olun. Çivril’den yola çıkan CHP’nin hizmet kervanının buralara da gelmesi için bizimle olun bize destek verin” dedi.
“Herkes Belediye
Başkanı Olmaz”
Büyükşehir yasası ile 2014’den sonra belediyelerde yeni bir çalışma düzenin başlayacağını belirten Başkan Aslan “belediyeciliği bilmeyen birisinin başkan olması düşünülemez. Herkesten belediye başkanı olmaz. Bu iş deneyim ister, tecrübe ister bilgi birikim ister. Benim enerjim var demekle iş yapılmaz. Enerji iyidir ama enerjini nereye nasıl kullanacağını bilmezsen hiçbir işine yaramaz” dedi. Demokrasinin gereği olarak başkanlık için herkesin başvuru yapabileceğini belirten başkan Aslan “demokratik bir sistemde şartları yeten herkes başkan adaylına başvurabilir. Ama her işte olduğu gibi bu işte de ustalık şarttır. Belediye ye dair hiçbir işleyiş, hiçbir kanun, sistem bilmeden başkan olacağım denmez. Bu işe talip olmadan önce meclis üyesi olacaksın belediyeciliği öğreneceksin biraz bilgi alacaksın deneyim kazanacaksın” dedi. Çivril’in 2014 seçimlerinden sonra 76 Mahalleli büyük bir şehir olacağını belirten başkan Aslan “Çivril gibi bir şehirde başkan demek sadece makamda oturmak, su parası almak demek değildir. Başkan demek proje üreten, şehrini iyi tanıyan ve şehri için proje üreten bir lider demektir. Yöneteceğin şehri tanımadan sorunlarını beklentilerini bilmeden çözümde üretemezsin şehri de yönetemezsin” dedi.
Bu işin sırrı Kimlikteki
tarih değil
Seçim çalışmaları sırasında bazen aday adaylarının yada adayların farklı stratejilere başvurabildiğini belirten Başkan Aslan “seçim çalışmaları sırasında bazen aday arkadaşlar değişik yöntemler ile ilgi ve teveccühü kendilerine çevirmeye çalışabiliyorlar. Siyasi olarak güçlü rakiplerini geçmekte zorlanan adaylar farklı yollara başvurarak negatif propaganda yapma yolunu tercih edebiliyorlar. Yarın seçim günü geldiğinde benim içinde yaşı fazla diyeceklerdir.. bu işin sırrı kimlikteki tarihte değil. Tecrübe, bilgi, deneyim ve beceridedir. Ben her yıl Akdağ’ın zirvesine yürüyerek çıkıyorum” dedi.
İktidarın Gücü Olmadan Başardık
“Bunun yanı sıra iktidar partisinin gücü ile daha iyi hizmet gelir” mantalitesi ile oyunu kullanacak vatandaşlara da arkamızda iktidarın gücü olmadan kanalizasyonu, arıtma tesisini, yolları, asfalt şantiyemizi yaptık. Bunları bizden önce görevde olan iktidarın belediye başkanı yapamadı.” dedi.
Sadece yol yapan değil spora, kültüre ve sosyal hizmetlere yönelen bir belediye
Çivril belediyesinin dört buçuk yıllık çalışmaları hakkında da bilgiler veren başkan Aslan Çivril belediyesi olarak kanalizasyon nedeniyle kazılan yolları yaptık dört buçuk yılda 850 bin metrekare yol yaptık. Kendi asfalt şantiyemizi kurduk asfalta yapılmayan yol bırakmadık. Şehir merkezini renkli kilit taş ile döşedik. Bunun yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi de aksatmadan gerçekleştirdik. Tarım ile ilgili ve Çivril’in tarihi ilgili sempozyumların yanı sıra Elma festivalini uluslar arası kimliğe kavuşturduk. Yaz spor okulları ve ücretsiz kış okulları açarak gençlerimize ve çocuklarımıza değişik branşlarda eğitim verdik. Yeşil Çivril sporu eski ihtişamlı günlerine döndürdük” dedi.



423 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası