• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Çivril Devlet Hastanesi Festivalde Organ Bağışı Aldı

Çivril 19. Elma Tarım ve Kültür Festivalinde stant açan Çivril Devlet Hastanesi, 3 gün süreyle ziyaretçileri sağlık konusunda bilgilendirdi ve organ bağışı aldı.
Bu yıl 19.su gerçekleştirilen Elma Tarım ve Kültür Festivali sona erdi. Festival alanında stant açarak ürünlerini tanıtan 200'e yakın firmanın yanı sıra Çivril Devlet Hastanesi de açtığı stantta, ziyaretçileri sağlık konularında bilgilendirdi ve organ bağışında bulunmaları tavsiyesinde bulundu.
Çivril Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürcan Güven, stant ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, üç gün süren festival boyunca açtıkları stantta ziyaretçileri sağlık konularında bilgilendirdiklerini, kan şekeri, tansiyon gibi ölçümlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Festival alanında stant açmalarındaki en önemli faktörün organ bağışı konusunda vatandaşa bilgilendirmede bulunmak ve organ bağışı yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Güven, bu konuda vatandaşlardan büyük destek gördüklerini dile getirdi.
Çivril Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü de üç gün süreyle hastaların organ bağışı konusunda kendilerine yönelttikleri çeşitli soruları cevaplandırdıklarını kaydetti. İnsanların organ bağışı konusunda bilgi yetersizliği nedeniyle tedirgin olduklarını gözlemlediklerini kaydeden Dr. Refik Özçimen tedirginliklerini yenen veya organ bağışının yararını bilen ziyaretçilerin organlarını bağışladıklarını söyledi. Festival süresince 48 organ bağışı alındığı ve 600 civarında kan şekerine bakıldığıbildirildi.



881 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası