• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

HER ŞEY HAYVANLAR İÇİN

Çivril Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği festivalde el emeği ürünlerini hayvanlar için satışa sundu.
Mimar Mine Orhan’ın başkanlığını yaptığı dernek 5 sene önce kuruldu. Derneğin kurucu üyesi ve başkanı olan Mine Orhan 30 üyelerinin olduğunu belirtti. Festivalde stand açarak çeşitli yiyecekleri satışa sunduklarını belirten Orhan, buradan elde ettikleri geliri sığınma ve rehabilite merkezinin yapımında kullanacaklarını söyledi.
Derneğin kuruluş amacının sokak hayvanlarına bakmak olduğunun altını çizen Mine Orhan “biz bu derneği hayvanların daha iyi bir yaşam hak ettiklerini düşünerek kurduk. Yaralanan hayvanların bakımını bu dernek çatısı altında gerçekleştiriyoruz. Çivril’de tedavi ettirebileceğimiz hayvanları ücreti karşılığında tedavi ettiriyoruz. Ancak Çivril’de yeterli ekipmanın olmayışı bazı tedavisi zor hastalıklarda Uşak yada Denizli’ye gitmemize sebep oluyor. Bu hayvanların tedavi ve mama masraflrını kendi cebimden karşılıyorum. Uşak’ta bir veterinerimiz var; İsmi Nebahat Avcı. Nebahat Hanım sokak hayvanlarını ücretsiz tedavi ediyor. Allah ondan razı olsun” dedi.
Orhan yaptığı açıklamada 30’un üzerinde köpek beslediğini ve bunun yanı sıra pek çok ev hayvanına (balık, papağan, muhabbet kuşu vs.) baktığını belirtti.
Sokak hayvanlarına günlük kardeşlerinin de yardımıyla 2 saat zaman ayırdığını söyleyen Orhan, olağan üstü bir tedavi durumu olmadığı taktirde bu hayvanların aylık 700 Lira civarında masrafı olduğunu belirtti.
Bu sevgi annemden bana geçti
Annesinin de evinde 20 adet kedi beslediğinin altını çizen Mimar Mine Orhan, “boş zamanımın hepsini hemen hemen hayvanlarla geçiriyorum, nerede yaralı bir hayvan görsem alıp eve götürüyorum. Annem de sokak hayvanlarını çok seviyor. Sanırım bu sevgi bana annemden geçti” dedi. Orhan tüm Çivril’li vatandaşlardan sokak hayvanları için evlerinin önüne bir kap su, yine bir kabın içine yemek artığı koymalarını, evin önünde olmasa bile yetkililerin gösterdiği yerlere bırakmalarını istiyorum” dedi.



1364 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası