• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ÇİVRİL’DE FESTİVAL COŞKUSU

ÇİVRİL 19. ELMA, TARIM VE KÜLTÜR FESTİVALİ AÇILIŞ GÜNÜ COŞKULU GEÇTİ. BİRBİRİNDEN GÜZEL HALK OYUNLARI EKİPLERİ ÇİVRİLLİLERDEN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI.
FESTİVAL AÇILIŞ KORTEJİ GÖKKUŞAĞI MERDİVENLERİNDEN BAŞLADI
Yeni renkleriyle barışı ve dostluğu simgeleyen Çivril Belediye merdivenleri önünden başlayan korteje çok sayıda konuk katıldı. Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz’ın da katıldığı açılış, çok sayıda siyasetçiyi Çivril’de topladı.
Festivale dost belediyelerimizden ekipler önemli destekler verdi. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinden oluşan Eko Shov Ritim Grubu muhteşem bir ritm gösterisi yaptı.
Arkasından İzmir Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Halk Oyunları ekibi gösteri sunarken Çivril Belediyesi ekibi de oyunlarını sergiledi.
Açılış ve akşam programında sahne alan ve unutulmaz performans sergileyen Azerbaycan Halk Dansları ekibinin gösterisi ise, iki halkın kardeşlik mesajıyla doluydu. Azerbaycan kültüründen yansımalar sunan ekip ilçemizden büyük alkış aldı.
Yine akşam programında Sandıklı Yarenler grubu da mükemmel bir gösteri sergiledi. Yaren kültürünü yansıtan oyun büyük beğeni kazandı. Kılıçkalkan oyunu da seyirciler tarafından ilgiyle izlendi. İlk gün sergilenen ve folklör ağırlıklı yapılan gösterilere Çivrillilerin ilgisi yüksek oldu ve alanda boş yer kalmadı.
Akşam programında ise Orhan Ölmez konseri ile eğlence doruğa çıktı.
BAŞKAN İBRAHİM HAKKI ASLAN “SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”
Festival açılış konuşmasında Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı ASLAN, 4 yıllık sürede ilçede gerçekleştirmeye çalıştıkları hizmetlerden söz etti. “4 yıl önce festival yaparken her yerin kazılmış olmasının soğuk terlerinden bu güne bitmiş altyapı ve 850.000 metrekare yapılmış yolun mutluluğunu yaşıyorum. Yolu asfaltlanmamış tek bir ev kalmayacak sözümüzü tutmanın onurunu yaşıyorum.” Diyen başkan Hakkı ASLAN, festivale katılan tüm gruplara, sanatçılara ve Çivrillilere teşekkür etti. Özellikle belediyedeki mesai arkadaşlarına da çalışmalarından dolayı teşekkür eden başkanımız festivale halkımızın olan ilgisinden de çok memnun kaldı.
FESTİVALDE 2. GÜN
ÇİVRİL FESTİVALİNİN AYRICALIĞI, CİRİT OYUNLARINA SAHİP ÇIKMASIDIR
Her yıl Uşak Gökçedal Atlı Spor Kulübü’nün Cirit oyunu gösterileriyle büyük bir seyirci toplayan festivalimizde bu yılda da ilgi yüksekti. Atlı spor kulübü bay ve bayan oyuncuları oynadıkları gösteri müsabakasında seyircilere unutulmaz heyecanlar yaşattı.
Her yıl geleneksel oyunlara gösterilen ilgiden ve başkan İbrahim Hakkı ASLAN’ın bize verdiği destekten çok memnun kaldıklarını belirten spor kulübü başkanı Mehmet Karaca, başkanımıza çok teşekkür etti. Gösteri sonunda ata binen Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı ASLAN yarış alanında bir gezinti yapmayı da ihmal etmedi.
ÇİVRİL, HALK SANATÇISI ELİF AVCI İLE COŞTU
Akşam konser bölümünde sahne alan Elif Avcı Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığa türkü ziyafeti sundu.
3. GÜN YARIŞMALAR FESTİVALE DAMGA VURDU
FESTİVAL ELMA GÜZELLERİYLE RENKLENDİ
Çivril’in elma temalı festivalinde her yıl geleneksel yarışmalar da yapılmaktadır. Elmalı pasta yarışması, en iyi elma üreticisi yarışması ve elma güzeli yarışması, Çivrillilerin büyük ilgisiyle gerçekleşmektedir.
Bu yıl elmalı pasta yarışmasında Ayşegül Mallı birinci olurken, ikinciliği Fatma Bulut, üçüncülüğü de Duygu Bayar aldı. Birbirinden güzel elmalı pastalar konuklara ikram edilirken jüri derecelendirme yapmakta zorlandı.
En iyi elma üreticisi yarışmasında ise birinciliği en iyi bahçeyle Emirhisar’dan Gökay Aydın aldı. Koçak’tan Sıtkı Demir ikinci olurken Işıklı’dan Ziya Sarı üçüncü ve Yasin Aydın dördüncü oldu. Yarşmaya toplam 18 üretici katıldı. Diğer katılımcılara da gübre armağan edildi.
Bu yıl yarışmalar Çivrillilerce de büyük bir ilgi ile izlendi. Cumhuriyet meydanını dolduran izleyiciler yarışmanın heyecanını yakından yaşadı. Yerel giysili elma güzeli yarışmasında birbirinden güzel 14 yarışmacı sahneye çıktı. Yapılan değerlendirme sonunda Tuğba Yıldırım jürinin en fazla oyunu alarak birinci oldu. Özge Döndüoğlu ikinci ve Yasemin Akan ise üçüncü olarak dereceye girdi. İşadamımız sayın Kadir Kameroğlu da ilk üçe ödül verdi. Çivril Belediye başkanı İbrahim Hakkı ASLAN da yarışmalara katılan tüm yarışmacılara ödüllendirerek, özgüvenleri ve festivalimize verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.
IŞIKLILI KÜÇÜK SANATÇI MERT AKGÖZ, DİNLEYENLERİ BÜYÜLEDİ. SÖYLEDİĞİ TÜRKÜYLE HERKESİN ALKIŞINI ALDI. KADİR KAMEROĞLU KÜÇÜK SANATÇIYA HEDİYE VERDİ.
ÇİVRİLLİ ÖĞRETMENLERDEN MUHTEŞEM KONSER
PROJE OLARAK YEDİ ÖĞRETMENDEN YEDİ BÖLGENİN TÜRKÜSÜ OLARAK TRT STÜDYOLARINDA YAYINLANAN ÇİVRİLLİ ÖĞRETMENLERİMİZ FESTİVALİMİZDE DE SAHNE ALARAK ÇİVRİLLİLERCE DAKİKALARCA ALKIŞLANDI.
Akşam konser bölümünde ise sırasıyla Hamiyet ve Çivrilli sanatçı Efe sahne alarak festivalin kapanış günü Çivrillilere büyük coşku yaşattı.
İBRAHİM HAKKI ASLAN’DAN TEŞEKKÜR
Çivril Belediye Başkanı Aslan üç gün boyunca devam eden ve yaklaşık 2 aydır ön hazırlığı yapılan festivalin sorunsuz ve muhteşem bir katılımla geçmesini sağlayan tüm personele, kurum amirlerine ve Çivril halkına teşekkür etti. Bu yıl festival tarihinin en kalabalık dönemini yaşıyoruz diyen başkan ASLAN, ilçemizin ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtılmasını katkı vermek ve tarımsal üretimini Pazar düzeyinde de desteklemek için festival aracılığıyla dünyaya açılıyoruz dedi. Çiftçilerimize verimli bir yıl diliyorum diyen başkan İbrahim Hakkı ASLAN, tüm sanatçı, katılımcı ve basın mensuplarına katkı ve destekleri için de teşekkür ederim dedi.
Festival Fotoğrafları için:
Www.civril30agustosgazetesi.com



1353 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası