• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

ÇİVRİL PANCAR DEPOSU SATILIYOR

Türkiye Şeker Fabrikaları A. Ş., Çivril’de Pancar Deposu olarak kullanılan araziyi pazarlık usulü ihale yöntemiyle satacak.
Satılacak olan arsanın içerisinde lojman ve depo olarak kullanılan binalarda bulunuyor. Uşak Caddesinde Adamacı yolu ile İğdir yolu kavşağında bulunan arsa yeni yapılacak Hastanenin yanındaki ada da bulunuyor. Yaklaşık 23 bin 300 metrekare yüzölçümlü arsanın Çivril Belediyesi tarafından imar planının yapılmasını isteyen Özelleştirme İdaresinin birkaç ay içersinde satış işlemini gerçekleştirmesi bekleniyor.
Belediyeden çalışma istediler
Satılacak olan arsanın imar planının yeniden düzenlenmesini ve üç kat yapı izni çıkarılmasını isteyen Özelleştirme İdaresinin arsayı konut alanı olarak değerlendirmek istediği ifade edildi. Satışa tepki gösteren bazı vatandaşlar şehir içinde böyle bir yerin imara açılmasını şehirleşme adına yanlış bir karar olacağını belirttiler.
Böyle bir yer bulunmaz
Yukarı Mahallede özellikle de yeni yapılacak hastanenin olduğu yerde şehirleşmeden çok yeşil alan ihtiyaç olduğunu belirten vatandaşlar “buraya imar izni verilirse satılması çok rahat olur. Buraya blok blok apartman yaparak bu alanı öldürmeye gerek yok. Özelleştirme İdaresi burayı imar alanı olarak satmak yerine Çivril Belediyesine satabilir. Belediye de burayı yeşil alan olarak düzenleyebilir” dediler.
Belediye yapmazsa özelleştirme dairesi kendi imar planını yapabiliyor
Çivril Belediyesine Temmuz ayı başında yazı ile başvuran Özelleştirme İdaresi Eylül Ayı sonuna kadar bir çalışma yapılmaması halinde kendi imar planını hazırlayarak arsayı imar planlı olarak satışa çıkartabiliyor. İki ana yola cepheli olan ve yeni yapılacak hastane ile de yan yana olan adanın iki parçadan oluştuğu ve küçük bölümün satıldığı ifade edildi.



877 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası