• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Çivril Belediyesi tarafından hafta sonu düzenlenecek tarih sempozyumu tarihin yeniden yazılması olarak değerlendiriliyor.

Çivril Belediyesi tarafından organize edilen tarih sempozyumunda Özdemirci Kasabası Mezarlığında yer alan Göktürk mezarlarının Anadolu tarihini yeniden şekillendireceği ifade edilirken M.S 650 -750 yıllarında Orta Asya Göktürk mezarlarında kullanılan yazıların Özdemirci Mezarlığında da saptandığı belirtildi.
Çivril Belediye Başkanı İbrahim Hakkı Aslan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Özdemirci Mezarlığındaki Balbal Mezar Taşlarındaki yazıtlar Çivril Hatta Anadolu tarihinin yeniden yazılmasına sebep olabilir dedi. hafta sonu düzenlenecek sempozyumla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Aslan “Çivril Beycesultan’dan sonra Adolu tarihi ile ilgili önemli bir konuya daha evsahipliği yapacak. Özdemirci Kasabamızda bulunan mezar taşlarındaki yazıtlar iddia edildiği gibi Göktürkler tarafından kullanılan alfabe ile yazılmış ise bu Anadolu tarihinin yeniden ya-zılması anlamına gelir” dedi. Belediye olarak sanatsal ve kültürel konularda çalışmalar yaptıklarını belirten Hakkı Aslan “bir çok konuda dönem dönem sempozyumlar düzenliyoruz. Bu hafta sonu yapacağımız tarih sempozyumu Çivril Tarihi olduğu kadar Anadolu ve Türk tarihini de ilgilendiren bir konu. Sempozyuma katılacak olan tarihçilerin bizleri bu konuda detaylı olarak aydınlatacaklarına inanıyorum” dedi.



689 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası