• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

Yaban Domuzunu Avlamak Serbest

Çivril’e bağlı Osmanköy, Çakallar, Belence, Aşağı Çapak, Çağlayan ve Yukarı Çapak köylülerinin yaban domuzlarının ekili tarım alanları ile meyve bahçelerine zarar vermesi üzerine yaptıkları başvuru sonrası Çivril’de domuz sürek avına izin verildi.
Çivril Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personelinin bölgede yaptığı zarar tespiti sonrası tarım alanları ile meyve bahçelerinde yapılan incelemelerde yaban domuzlarının popülâsyonlarının arttığı, ekili tarım alanları ile meyve bahçelerindeki hasara neden oldukları tespit edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün düzenlediği rapor sonrası, sayılarında artış görülen yaban domuzlarının sayısının azaltılması amacıyla sürek avı düzenlenmesi için Denizli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından sürek avı yapılması için izin verildi. Çivril Kaymakamlığına gönderilen yazılı izin de “İlimiz sınırları dâhilindeki köylerin bazıları köylerinde aşırı düzeyde popülasyonu artan yaban domuzlarının mülki hudutları dâhilindeki ziraat alanlarına zarar verdiği belirlenmiştir. 2013 – 2014 Merkez Av komisyonu kararının 12. maddesinin birinci fıkrasında belirtilen şartların gerçekleştiği köylerde Yaban domuzlarının zararlarının en aza indirilmesi için müracaat eden köylülere sürek avı için gerekli izin şartları sağlanacaktır” denildi.
Yapılacak sürek avın da gayenin yaban Domuzu ile mücadele maksatlı yapıldığı belirtilerek “yaban domuzu popülasyonunun arttığı bölgelerde Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürlüğü tarafından verilecek izin ile yaban domuzu sürek avı15 Mayıs 2014 tarihine kadar yapılabilir” denildi.



750 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası