• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382

Hünnap’ın Tadı Var, Şifası Var Ama Pazarı Yok

Homa’lı hünnap üreticileri, birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen meyvenin yeterince tanınmaması nedeniyle tercih edilmediğini savundular.
Kasabada çeşitli desteklemelerle alternatif ürün olarak üretimine başlanan hünnap meyvesinin, halk tarafından yeterince bilinmediği için pazar sorunu yaşadığı belirtiliyor.
Halk arasında ''ünnap, hinnap, innap, çiğde, Kuran iğdesi'' gibi isimlerle bilinen meyvenin Homa’da üretimini yapan üreticiler, meyvenin yeterince tanınmadığı gerekçesiyle pazarlama konusunda sorunlar yaşadıklarını anlatıyor.
Kiraz bahçelerinin içinde arazisinin bir kısmında hünnap yetiştiren Ali İhsan Ceylan (57), yaptığı açıklamada, meyvenin üretiminin ve toplanmasının zor olduğunu, buna karşın halk tarafından fazla tercih edilme-diğini belirtti.
Alternatif olarak yetiştirdiği meyvenin pazarlamasında sorunlar yaşadıklarını dile getiren Ceylan, “'Vatandaş bu meyvenin nasıl yendiğini dahi bilmiyor. Üretimi zor olan hünnabın dikenlerinden dolayı toplanması da zor. Hünnap yaklaşık bir aylık hasat zamanı boyunca 3-4 kez toplanıyor'” dedi.
Hasat zamanında zahmetinden dolayı hünnap toplayacak işçi bulamadıklarını kaydeden Ceyaln, “Hasat zamanı aile bireyleri ve yakınlarımızdan yardım alarak meyveleri topluyoruz. Ancak asıl sorunumuz pazarlama. Vatandaş bu meyveyi yeterince bilmiyor, bu nedenle birçok yere tanıtım için ucuz veya ücretsiz hünnap gönderiyoruz. Birçok hastalığa iyi gelen bu meyvenin tanıtıma ihtiyacı var” diye konuştu.
Ceylan, eylül ve ekim aylarında hasadı yapılan hünnabın tezgâhlarda kilosu 5 ile 7 lira arasında satıldığını, bahçeden ise 2 ile 3 liradan çıktığını anlattı.



5938 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası