• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Çivril SYDV’dan Bin 432 kişiye 325 bin 878 liralık Yardım

Çivril Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanlığı 2013 yılında 1 Ocak–30 Haziran tarihleri arasında toplam Bin 432 kişiye 325 bin 878 liralık nakdi ve ayni yardımda bulundu.
Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, SYDV'ndan yılın ilk 6 ayı içinde toplam Bin 432 kişiye nakdi ve ayni gıda yardımı yapıldığını söyledi. Kaymakam Burhan, toplam yardım miktarının ise 325 bin 878 lira olduğunu kaydetti. Burhan, ilçede 514 eşi vefat etmiş kadına da nakdi yardım yapıldığını bildirdi.
Çivril Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf müdürü Hatice Zeybek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2013 yılı Haziran ayı sonuna kadar SYDV’dan vatandaşlara yapılan yardımları açıkladı.
2013 Haziran sonu itibariyle Çivril’de 4254 vatandaşın Periyodik yardım olarak 3 milyon 23 bin liralık yardım verildiğini ifade eden Müdür Zeybek, diğer yardımlar konusunda şu bilgiyi verdi “Haziran ayı sonu itibariyle SYDV’dan vatandaşlara 58 Bin 910 lira sağlık yardımı, 156 bin 661 lira sosyal yardım, 211 bin 485 lira eğitim yardımı, 38 bin 831 lira gıda yardımı olmak üzere toplam 3 milyon 23 bin lira yardım yapıldı. Ayrıca, 48 bin 85 lira yakacak yardımı gerçekleşti” dedi.
Müdür Zeybek, sosyal yardım programları hakkında da açıklamada bulundu.
Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu kaynağı kullanılarak, 3294 sayılı Kanun kapsamında yer alan vatandaşlara yönelik çeşitli sosyal yardım programların uygulandığını ifade eden Hatice Zeybek, bu kapsamda, Aile, Sağlık, Eğitim, Özürlü ve Özel Amaçlı Yardımların yapıldığını söyledi.
“Aile yardımları kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde yılda iki kez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) kaynak aktarılıyor” diyen Zeybek, yakacak yardımı konusunda da şu bilgiyi verdi : “2003 yılından itibaren Türkiye Kömür İşletmelerinden sağlanan kömür SYD Vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin kışlık yakacak ihtiyacının karşılanması amacıyla hane başına en az 500 kilo olmak üzere dağıtılmaktadır. Ayrıca yoksul ailelere yakacak yardımı programı ile ülkemizin atıl vaziyetteki yeraltı kaynaklan ekonomiye kazandırılmakta; ulaşım sektörüne ve istihdama ciddi katkı sağlanmaktadır.”
Oturulamayacak derecede eski bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım ve onarımı için ayni veya nakdi olarak yardım yapıldığını da hatırlatan Hatice Zeybek, “Bu yardım programı sayesinde evlerinin bakımını yapamayacak durumda olan ve kötü şartlarda hayatını idame ettiren vatandaşlarımız sağlıklı ve sıcak bir yaşam ortamına kavuşmaktadır” dedi.
Sağlık yardımı kapsamında; yeşil kartla karşılanmayan ve yeşil kartı olmayan vatandaşların ödeme güçlerini aşan sağlık giderleri ile sosyal güvenceden yoksun vatandaşların ilaç ve tedavi giderleri karşılanmaktayken 1 Ocak 2012 tarihi itibarıyla 5510 Sayılı Kanunun Genel Sağlık Sigortası (GSS) hükümlerinin yürürlüğe girmesi ile birlikte tüm vatandaşların tedavi ve sağlık hizmeti bedellerinin GSS kapsamına alındığını ifade eden Müdür Zeybek, şöyle devam etti : “Şartlı Sağlık Yardımı kapsamında, nüfusun en yoksul kesiminde yer alan ailelere 0-6 yaş arası çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrollerine götürmeleri şartı ile düzenli nakit para yardımı yapılmaktadır. Ödemeler Ziraat Bankası ve PTT’ler aracılığı ile doğrudan anneler adına açılan hesaplara yapılmaktadır. Bu alanda yapılan aylık ödemeler çocuk başına 30 liradır.
Gebe kadınların doğumlarını hastanede gerçekleştirmeleri ve düzenli olarak doktor kontrolüne gitmeleri şartıyla verilen Şartlı Sağlık Yardımı Gebelik yardımları şu şekildedir: Doğumun hastanede yapılması halinde 1 kereye mahsus 70 lira, Düzenli muayenelerin yapılması halinde doğumdan önce aylık 30 lira ve doğumdan sonra 2 kereye mahsus 30 lira veriliyor” dedi.



656 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası