• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Geyik Korkudan Ölmüş

Kaçak av yapan Belek Belediye başkanı Çivril’de Jandarma tarafından gözaltına alındı
Çivril Akdağ’da kaçak geyik avlayan ve aralarında Antalya’nın Belek belediye başkanı Yusuf Mecek’in de bulunduğu dört kişi jandarma tarafından gözaltına alındı.
29 Temuz saat 22.30 sularında Akdağ Orta tepe yangın gözetleme kulesinde görevli orman muhafaza memuru tarafından fark edilen kaçak avcılar, jandarmanın düzenlediği operasyonla kaçak olarak avladıkları yavru Kızılgeyik ve Benelli marka 3 adet ev tüfeği ile birlikte yakalandılar.
Orman muhafaza memuru tarafından jandarmaya bildirilen kaçak avcıları takibe alan jandarma 07 BLK 07 plakalı aracı içindeki İsmail Giliğ (39), Muhittin Korkmaz (53), Ramazan Zorbaz (36), ve Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek ile birlikte Kavakalanı köyü Hacı Kadirler mevkiinde durdurarak araçta arama yaptı. Yapılan aramada araç içersinde yaralı bir Kızılgeyik yavrusu ile üç adet ruhsatlı av tüfeği ele geçirildi.
Gözaltına alınan zanlılar ilk ifadelerinde Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinden geldiklerini ve Dinar’a gitmek istediklerini ancak ormanda yollarını kaybettiklerini belirterek av yapmadıklarını ifade ettiler. Araçtaki geyik yavrusunu yaralı olarak yolda bulduklarını ve Antalya’ya dönünce tedavi ettirmek için yanlarına aldıklarını belirten zanlılar araçta bulunan tüfeklerin ruhsatlı olduğunu ve araç içersinde sürekli bulunduğunu belirterek kesinlikle avlanmadıklarını söylediler.
Gözaltına alınan zanlılara alınan ilk ifadelerinden sonra 18 Bin TL para cezası kesilirken araç içersinde yakalana yavru Kızılgeyik yavrusu tedavisinin yapılması için Denizli Orman ve Su işleri müdürlüğüne teslim edildi.



817 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası