• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406

Sahte Altınları Çivril / Kıralan’da Satmaya Çalıştılar

Çivril'e bağlı Çıtak ve Kıralan Beldelerinde numunede gerçek, satış esnasında sahte altınla dolandırıcılık yapmak isteyen çete üyeleri yakalandı.
Kendilerini hayvan tüccarı olarak tanıtan ve esnafla samimiyet kuran zanlılar, ellerinde Osmanlı dönemine ait Reşat altını olduğunu ancak satacak yer bulamadıklarını belirterek vatandaşları dolandırmaya kalktı.
İstanbul'dan kiraladıkları arabayla Kıralan'a giden Mehmet B. (29), Mesut K. (31), Süleyman E. (33), Murat K. (28) ve Ahmet A. (23), ellerinde bulunduğunu öne sürdükleri Osmanlı altınlarını satmak için yer aradıklarını ancak bulamadıklarını belirterek bazı vatandaşlardan yardım istedi. Karlı bir alışveriş yapabileceğini düşünen bazı vatandaşlar da şebekeyle irtibata geçti.
Zanlılar, itimat oluşturmak için vatandaşlara numune olarak gerçek altın verdi. Altınları sarraflara kontrol ettiren bazı vatandaşlar, gerçek olduğunu anlayınca şebeke üyelerinden altın almak için iletişime geçmeye başladı. Zanlılar da ellerinde Osmanlı dönemine ait 257 adet daha Reşat altını olduğu haberini yaydı.
Sahte altın alışverişi ihbarı alan Çıtak Jandarma Komutanlığı ekipleri ise çete üyelerini takibe aldı. Zanlılar, bir evde satmaya çalıştıkları altınlarla birlikte suçüstü yakalandı. Üst aramalarında, bir yüzünde Osmanlı tuğrası ve diğer yüzünde Osmanlıca yazıların olduğu sarı renkli, Reşat altınına benzer 257 adet sahte metal pul ve 5 adet gerçek altın ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların arabalarında ise bir detektör ve bir miktar nakit para bulundu. Zanlılardan Mehmet B.'nin Denizli Serinhisar, Mesut K.'nin Afyonkarahisar Emirdağ, Süleyman E.'nin Burdur, Murat K.'nin Denizli, Ahmet A.'nın Kayseri nüfusuna kayıtlı olduğu ve Çivril'de hiç kimseyi dolandıramadan yakalandıkları öğrenildi.
Olaya karışan şahıslar Jandarmada ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildiler.



1514 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Saat
Site Haritası